Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jak nejlépe ochránit náš dům před nezvanými hosty?

V dnešní době by mělo být prioritou nejenom estetické zvelebování našeho interiéru, ale mělo by být prioritou i to, že ho chráníme před nezvanými hosty.

A to samozřejmě nejenom byt, ale samozřejmě hlavně náš dům. Základní možností je poté klasický plot. Ten může být řešením, jak eliminujeme nejenom to, že se na náš pozemek nedostanou třeba zaběhnutá zvířata, ale také nezvaní hosté v podobě různých zlodějů, nebo také vandalů. Možností je dnes hned několik, od klasického pletiva, až po betonové a jiné varianty, které přispívají také k samotnému soukromí.

Nezapomínejte na vstup

Samozřejmě jakmile plot instalujete, neměli byste zapomínat také na vstup na váš pozemek. Zde je řešení zcela jasné, a jsou to branky. Mezi nejvyhledávanější možnosti patří varianty vypletené pletivem. Samozřejmě i branky by měly splňovat vaše požadavky hlavně na jejich samotnou kvalitu, ale třeba také požadavky na možnost uzamčení. Tím k celkové bezpečnosti ještě více přispějete. Samozřejmě volit lze dnes na trhu celou řadu různých velikostí a tak není problémem koupit přesně takovou branku, jakou požadujete. Nehledě na to, že může být využita také ke vstupu na vaši zahradu, nebo na další místa, která jsou součástí vašeho pozemku.

Co dále dokáže váš majetek ochránit?

Plot samozřejmě může být vcelku dobrou a velmi těžko překonatelnou překážkou. Dále byste se ale měli zaměřit na několik dalších prvků, které vám k ochraně pomohou. Jsou to například kvalitní bezpečnostní dveře a s nimi související kování, nebo také zámky. Vliv ale mohou mít i zabezpečená okna, ideálně pomocí rolet. I ty zamezí vstupu do objektu, nehledě na to, že mohou mít také psychologický efekt. V tomto směru tedy můžete investicemi do daných věcí ochránit nejenom svůj majetek, ale samozřejmě i vaše blízké. A to by měla být priorita číslo jedna, chcete-li bydlet spokojeně.

 
 
Reklama