Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

5 důvodů, proč využívat střešní okna Skylight

Bydlíme-li v domě, rozhodně máme zájem na tom, aby do něho pronikalo dostatek denního světla, jelikož to má přímý vliv na to, jak se cítíme, jakou máme náladu, či jak se nám pracuje.

V přízemí, ale i horních patrech je řešení více než jednoduché, jelikož stačí klasické okno. Pokud je ale i oblast půdy přetvořena na obyvatelné pokoje, měli bychom se zaměřit na střešní okna. Dobrou volbou je Skylight – novinka na trhu, která vás zaujme hned několika přednostmi. Shrňme si několik hlavních, které vás přesvědčí o tom, že jsou rozhodně dobrou volbou.

Dokonalé izolační vlastnosti

To hlavní, na co při instalaci nových oken hledíme, jsou samozřejmě izolační vlastnosti. V tomto směru určitě nemusíte mít ze zmíněných střešních oken obavu. Nadchnou nejenom dokonalou těsností, díky systému čtyř těsnění, ale izolační dvojsklo se pyšní velmi dobrým izolačním koeficientem. Navíc potěší i fakt, že vrchní sklo je takzvané bezpečnostní, a tak přispívá k vaší celkové ochraně.

Minimální údržba

Bát se ale nemusíte ani složité údržby, která by s tímto oknem souvisela. Nejenom, že je samotný profil odolný proti znečištění, ale využité PVC je odolné vůči celé řadě různých povětrnostních vlivů, mezi které patří:

  • Vysoké teploty
  • Nízké teploty
  • Déšť
  • Sníh
  • Sluneční paprsky

Jednoduchá obsluha

Třetím důvodem, proč se vyplatí do těchto oken investovat, je jejich jednoduchá obsluha. Cílem dlouhodobého vývoje totiž bylo vytvořit kyvno-výklopné kování, které zajistí nejenom lehkou, ale za všech okolností funkční obsluhu, ať už budete chtít okno otevřít jakkoliv. Navíc je systém opatřen i pojistkou proti zavření a otevření, pokud je otevřeno na 90 stupňů.

Dokonalý design

Neméně důležitým faktem je ale i dokonalý design daného okna. Ten souvisí nejenom s použitým materiálem, ale i s možností využít kvalitní dekorační fólie, které jsou perfektní imitací dřevěného povrchu.

 
 
Reklama