Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Lakovaná skla Lacobel T s certifikací Cradle to Cradle CertifiedTM Silver

Kalitelná lakovaná skla, šetrná k životnímu prostředí, získala certifikát Cradle to Cradle CertifiedTM Silver. Lakované sklo určené k tepelnému zpracování je odolnější, pevnější, bezpečnější a úspěšně prošlo hodnocením 5 kategorií kvality.

Škála lakovaných skel Lacobel T společnosti AGC, zahrnující 15 módních barev, je nyní certifikována Cradle to Cradle CertifiedTM Silver.

Lakované sklo určené k tepelnému zpracování je odolnější, pevnější, bezpečnější a úspěšně prošlo hodnocením 5 kategorií kvality:

  • výrobek je bezpečný pro lidské zdraví
  • výrobek samotný a systém výroby umožňuje obnovu a znovuvyužití materiálů, např. recyklací
  • energeticky účinná výroba a využívání obnovitelných zdrojů energie
  • efektivní využívání vody, jehož výsledkem je maximální kvalita vody po jejím použití
  • zavádění strategií v rámci společenské odpovědnosti

Stříbrný certifikát Cradle to Cradle pro Lacobel T rozšířil portfolio produktů, které již toto ocenění získaly (skla Lacobel, Matelac, Mirox a Matelux) a společnost AGC tak může nabídnout mnohem širší možnosti použití výrobků šetrných k životnímu prostředí.

Použití produktů, které mají ocenění Cradle to Cradle CertifiedTM umožňuje architektům, návrhářům a zadavatelům zlepšit hodnocení svých projektů v mezinárodní certifikaci LEED.


AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...

 
 
Reklama