Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Hliníkové prosklené dveře s izolačním sklem s nepřebernou škálou barev a fyzikálních vlastností

Hliníkové dveře jsou v některých spolu s hliníkovými okny jedny z nejpoužívanějších a tím pádem i nejnamáhavějších částí každé budovy, proto by se na jejich výběru a správné volbě měla věnovat patřičná pozornost.

Pro běžnou výstavbu se u nás nejčastěji používají plastové nebo dřevěné dveře, která jsou ve většině případů levnější než hliníkové. Cena hliníkových dveří ale odpovídá jejich kvalitě, protože jsou konstrukčně tužší než dřevěné nebo plastové. Hliníkové dveře mají oproti plastovým, dřevěným nebo ocelovým také tu výhodu, že jsou prakticky bezúdržbové, protože hliník nestárne tak jako plast a nemusí se pravidelně obnovovat jejich povrchová úprava tak jako u dřevěných nebo ocelových dveří. Ani argument, že „hliníkové dveře jsou kvalitnější, než zákazník vlastně potřebuje“ v některých případech neplatí, protože například některé atypické nebo velké rozměry dveří z jiných než kovových profilů vyrobit nelze.

Moderní vícekomorové hliníkové dveřní profily jsou vyplněny tepelnou izolací a systémem těsnění s promýšleným řešením tepelných mostů s výbornými tepelně i zvukově izolačními vlastnostmi. Hliníkové dveře vyrobené z hliníkových profilů zůstávají po celou dobu životnosti budovy plně funkční a zachovávají si svůj původní vzhled.

Naše hliníkové dveře dodáváme nejenom generálním dodavatelům staveb, ale také přímo investorům, např. do průmyslových zón nebo i drobným investorům.


PRUNIWERK a.s.
logo PRUNIWERK a.s.

PRUNIWERK a.s. vyrábí, dodává a instaluje hliníková okna, dveře a lehké obvodové pláště (prosklené fasády), střešní světlíky, zařízení pro přirozený odvod kouře a tepla (SOZ, ZOKT, RWA).

 
 
Reklama