Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Pomůcky pro návrh Guardian

Vedle široké nabídky plaveného skla nabízí Guardian svým obchodním partnerům také spoustu užitečných nástrojů pro každodenní praxi. Všechny tyto nástroje mají k dispozici obchodní partneři zdarma.

Glass Time – technická příručka/manuál. Jde o jednu z renomovaných příruček o sklech využívaných ve stavebnictví a v konstrukcích, která je dostupná v několika jazycích. Jejím mottem je „Bez oken svět končí u zdi. Na webové adrese www.glasstime.com si každý může stáhnout celou příručku v PDF, nebo může v příručce listovat online. Online a PDF verze je dostupná pro každého, ne jen pro obchodní partnery Guardian. Je možné si objednat i tištěnou verzi.

Guardian konfigurátor – software, který je možné stáhnout z webu SunGuard. Guardian konfigurátor umí spočítat světelné a energetické parametry každého skla z nabídky Guardian, jejich kombinací, různých tloušťek a izolací, v souladu s normami EN 410 a EN 673. Výsledky umí exportovat v podobě PDF reportu v různých jazycích, včetně češtiny. Guardian konfigurátor a jeho výstupy byly ověřeny certifikační autoritou KIWA.

Glass selection program – po registraci na polském webu Guardian jsou k dispozici nástroje, které berou v úvahu další parametry pro výběr skel, jako je redukce hluku, odolnost skla vůči tepelným šokům a správné dimenzování tlouštěk zasklení s ohledem na mechanickou odolnost. K dispozici jsou výpočty v sekcích Akustika (Acoustics), Tepelná analýza (Thermal analysis) a Statické výpočty (Statical calculations). Tepelná analýza a Statické výpočty se provádějí na vyžádaní prostřednictvím online formuláře a vycházejí z platných technických norem a standardů pro zvažované způsoby zasklení. Akustické vlastnosti je možné vyhledat ve zpřístupněné databázi certifikovaných i odhadnutých dat.

 
 
Reklama