Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vícekomorové profily HORIZONT PS® penta plus minimalizují prostup tepla oknem

Tepelná prostupnost u profilů HORIZONT PS® penta plus dosahuje hodnoty Uf = 1,08 W.m-2.K-1. Tato špičková hodnota vytváří nejlepší předpoklady pro minimalizaci prostupu tepla celým oknem.

Profilový systém je základním stavebním kamenem každého plastového okna. Dává oknu nejen celkový vzhled a tvar, ale výrazně ovlivňuje jeho vlastnosti a parametry. Profilové systémy používané pro výrobu plastových oken musí splňovat požadavky uvedené v normě ČSN EN 12 608, která předepisuje základní materiálové, konstrukční a technologické požadavky na tento výrobek. Plastová okna dodávaná společností PRAMOS, a.s. jsou vyrobena výhradně z profilového systému HORIZONT PS® penta plus. Jedná se o vlastní profilový systém vyvinutý a vyrobený ve výrobním závodě PRAMOS, a.s.

Profilový systém HORIZONT PS® penta plus je již 4. generací profilů a oproti svým předchůdcům nabízí mnohá technická vylepšení.

Profilový systém HORIZONT PS® penta plus je dodáván dle normy ČSN EN 12 608 s tloušťkami stěn v nejvyšší třídě A. Na jeho výrobu je použit výhradně primární materiál bez použití recyklátů.

Při zabudování okna do stavby jsou plastová okna položena na podkladní profil, který slouží zároveň jako montážní bod pro uchycení vnitřního a venkovního parapetu. Při standardním řešení může tento konstrukční detail představovat nežádoucí tepelný most u celé okenní konstrukce.


Profilový systém HORIZONT PS® penta plus od společnosti PRAMOS

Proto plastová okna vyrobená z profilového systému HORIZONT PS penta plus používají podkladní profil v sedmikomorovém provedení v konstrukční šířce 49 mm.

HORIZONT PS® penta plus to je kompletní sedmikomorové řešení pro Vaše nová plastová okna.

 
 
Reklama