Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Velkoformátové zasklení Schüco ASS 77 PD.SI se snadnou ovladatelností a komfortem

Prosvětlený interiér propojený s exteriérem nabízejí rodinné domy s velkoformátovými okny a prosklenými posuvnými systémy Schüco. Nabízejí snadnou manipulaci s bezpečnostními prvky a vynikající tepelnou i zvukovou těsnost.

Posuvný systém Schüco ASS 77 PD.SI se skrytým rámem, nově s možností unikátního 90° rohového řešení v dokonale čistých liniích.

Vybírat lze ze systémů posuvných, posuvných se zdvihem, shrnovacích či paralelně odstavných posuvných a sklopných (tzv. systém PASK). Posuvné prvky se hodí nejen pro bezpečný a uživatelsky komfortní předěl mezi interiérem a exteriérem, ale rovněž jako průhledné a flexibilní rozdělení prostoru v interiéru.

Kromě prostorově úsporného designu s úzkými pohledovými šířkami charakterizuje hliníkové posuvné a skládací systémy Schüco snadná ovladatelnost. Profily se pohybují téměř bezhlučně po vodicích lištách z nerezavějící oceli.

  • Posuvné dveře se zdvihem zaručují snadnou manipulaci, otevírají se k jedné straně nebo ze středu. V zavřené poloze přesvědčují vynikající tepelnou i zvukovou těsností.
  • Oblíbený systém PASK, označuje paralelně odstavné posuvné a sklopné dveře. Křídla jsou v rámech osazena tak, aby z venku plošně lícovala a zároveň dokonale těsnila díky přírazu zevnitř. U systému PASK lze křídlo posuvných dveří sklopit pro účely větrání či otevřít celou plochu.
  • Posuvný systém Schüco pro velkoformátové zasklení
    Systém Schüco pro velkoformátové zasklení
  • Výhodou shrnovacích dveří značky Schüco je možnost téměř zcela otevřít prosklenou plochu. Jednotlivé prvky se skládají ke straně do úzkého balíku a dle typu použití jsou k dispozici dvě varianty: Exteriérové shrnovací dveře s tepelně izolovanými profily nebo neizolované interiérové shrnovací dveře.

Doslova stisknutím tlačítka lze dveře otevírat a zavírat prostřednictvím techniky e-slide.

e-slide Schüco pro komfortní ovládání oken
e-slide Schüco pro komfortní ovládání velkoformátových oken

Skrytá automatika se ovládá přes klávesnici na křídle, prostřednictvím prostorového čidla, nebo centrálně jako součást automatizovaného řízení budovy.
V bytě ji ocení především starší lidé, hendikepované osoby a děti, kterým posun dveří nebude činit sebemenší problém. Pro přístup z vnější strany lze nainstalovat čtečku otisků prstů.
Důmyslnost e-slide potvrzuje i inteligentní software s ochranou proti přivření, např. prstů. U volitelných infračervených senzorů může být překážka identifikována dokonce již v okamžiku, kdy se blíží k zařízení.

 
 
Reklama