Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

V čem se liší dřevěná okna IV92?

Eurooken IV92 je na trhu spousta, nejsou stejná, má smysl mezi nimi vybírat. Nemusí být všechna eurookna vhodná do pasivních domů.

Dřevěná eurookna Slavona IV92

Eurookna IV92 vychází z konstrukce eurooken IV68. Hlavní rozdíl je zvětšení stavební hloubky z 68 na 92mm, s čím také souvisí dostatek prostoru pro trojskla. Díky masivnějšímu profilu a izolačnímu trojsklu dosahují všechna eurookna pomětně nízký součinitel prostupu tepla (cca. 0,8 – 0,7 W/m2K), teoreticky jsou tedy všechna vyhovující do pasivních domů.

Nejen Uw je důležité u pasivních domů

Pasivní a nízkoenergetické domy kladou na okna mnohem více nároků, ale o nich se už tolik nemluví. Obvykle se spokojíme s tím, že je součinitel prostupu tepla nižší než 0,8W/m2K. V pasivních domech často nevětráme okny, ale výměnu vzduchu obstarává strojní větrání s rekuperací tepla. Paradoxně právě toto klade na okna vyšší nároky, především na jejich těsnost, ale samozřejmě i na správně vyřešené detaily zabudování do stavby. Pokud nejsou okna konstruována a vyrobena tak, aby vyhověla náročným požadavkům, může docházet ke kondenzaci ve funkční spáře.

Okna SOLID COMFORT nejsou obyčejná eurookna

Dřevěná okna SC92 sice také navazují na klasický profil eurookna, ale jejich vývoj reagoval na aktuální požadavky pasivních domů. Nejsou jen „tlustší“, ale díky vlastní konstrukci mnohem vzduchotěsnější i vodotěsnější než eurookna. Unikátní řešení spodní části okna je bez velkoobjemové hliníkové okapnice, naopak s masivnějším dřevěným profilem a tedy i lepšími tepelně-izolačními vlastnostmi. Důmyslná profilace poskytuje prostor pro mohutnější kování a tedy i větší bezpečnost. Současně lze vyrobit i velmi malá okna, což u oken IV92 a silnějších profilů obecně, není u mnoha výrobců možné. Okna SC92 jako jediná jsou vybavena třemi těsnícími profily po celém obvodu. Křídlo je navíc více zapuštěné do rámu, než eurookna. Okna SOLID COMFORT SC92 svou kvalitu již obhájila v mnoha pasivních domech.
SLAVONA s.r.o.
logo SLAVONA s.r.o.

SLAVONA, s.r.o. je tradiční český výrobce dřevěných oken a dveří Realizuje dodávky výplní stavebních otvorů zejména pro rodinné domy, kde jsou stavebníci velmi nároční na kvalitu a parametry oken a dveří, zaměřuje se především na dřevěná eurookna, ...

 
 
Reklama