Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Jako v útrobách televizoru projděte výstavu k 60ti letům televizního vysílání

Ústředním prvkem výstavy je velkorozměrová projekce na skleněnou tabuli, kterou obkružuje zlatý prstenec. Čiré bezpečnostní sklo Stratobel, má plochu 8m2 a je složeno ze dvou tabulí o tloušťce 6mm a jedné PVB fólie.

Čiré bezpečnostní sklo Stratobel od AGC Processing Teplice a.s. na výstavě 60 let televizního vysílání
Foto: AGC Glass Europe

Při příležitosti šedesátého výročí zahájení televizního vysílání připravilo Národní technické muzeum ve spolupráci s Českou televizí výstavu „60 let televizního vysílání“, která mapuje vývoj televizní techniky. Návštěvníkům představí historii televizních přijímačů i záznamové a vysílací techniky, součástí je také ukázka dobových fotografií a průřez pořady Československé a později České televize.

Výstavu architektonicky zpracoval Ing. arch. Tomáš Bílek (studio tbi.architekti). Stál před ním nelehký úkol- vytvořit kompaktní a přehledné prostředí a do malého sálu vměstnat téměř 150 sbírkových předmětů. Vedle sebe se představí televizory československé, americké a sovětské výroby, stolní i přenosné, černobílé i barevné, vysílací a příjímací technika. Takto vytvořený prostor má návštěvníkovi navodit pocit jako by se pohyboval přímo v útrobách televizoru. Ústředním prvkem celé výstavy je velkorozměrová projekce na skleněnou tabuli, kterou obkružuje zlatý prstenec. Čiré bezpečnostní sklo Stratobel, má plochu 8m2 a je složeno ze dvou tabulí o tloušťce 6mm a jedné PVB fólie. Dodáno bylo společností AGC Processing Teplice a.s., která je jedním z partnerů výstavy. Objekt, na první pohled nesoucí futuristické prvky, vytváří zajímavý prostorový efekt a divák tak může sledovat ukázky z pořadů jakoby z vnitřního prostoru televizoru.

Výstavu můžete navštívit až do konce roku 2013 v NTM v Praze.


AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...

 
 
Reklama