Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Okna z patentovaného REHAU systému 115-4K

Konstrukce rámového profilu 115-4K je vhodná nejen pro sanace panelových domů, ale spolehlivě se postará o tepelný komfort, vzdušnou vlhkost nebo dostatek tepla, a zároveň vyhoví celému souboru požadavků, jejichž souběžné splnění běžné systémy neumožňují.

Problém je znám: při moderních, energeticky úsporných způsobech výstavby jsou budovy dnes téměř vzduchotěsné. V případě nedostatečného větrání rychle stoupá vlhkost, která podporuje tvorbu plísní. Dlouhodobě nám to přináší nejen nekvalitní klima v obytných místnostech, ale i poškození vlastní konstrukce budovy.

Zajištění infiltrace s využitím částečné tepelné ztráty emisí ztrát vedením tepla v profilu, která uniká konstrukcemi obvodového pláště a rámovými profily. Toto teplo se využívá k částečnému předehřívání vzduchu, který vstupuje do interiéru a má zajišťovat dílčí minimální hygienickou výměnu vzduchu vnitřního prostředí.

Výrazným přínosem tohoto řešení je nulový úbytek na hodnotě akustického útlumu, a to i při vysokých nárocích, zachování stabilních vnitřních, vyvážených povrchových teplot. Obyvatelé žijí ve zdravějším pohodovém prostředí a majitel má dodatečnou ochranu své nemovitosti před poklesem její hodnoty vlivem poškození vlhkostí z důvodu nesprávného větrání.

Patentovaný způsob infiltrace

Systém infiltrace má evropský patent EP PCT / EP 02/09622 a je certifikován pro ČR.

Z klimaboxu vystupuje vzduch s příznivou teplotou i při extrémně nízkých venkovních teplotách. Základní nastavení objemu vzduchu se provádí ve vztahu k velikosti místnosti a umístění okna na fasádě. Zajištění stálé výměny vzduchu je s minimálním vlivem lidského faktoru. Uživatel si může pouze nastavit množství přiváděného vzduchu o objemu 40 nebo 100%.

Vnitřní povrchové teploty ti rámu splňují požadavky nového znění tepelně-technické normy ČSN 730540-2 s výraznou rezervou. Okna mají téměř nulový úbytek parametru RW, a to i při vysokých nárocích na útlum hluku okny. To vše konstrukcí profilu rámu konstrukční hloubky 115 mm s částečně izolovanou předkomorou (5komorová konstrukce).

Při plně izolovaném prostoru přední komory a bez klimaboxu, je vhodný pro nízkoenergetické domy (UW = 0,75 W/m2K).

Přehled všech výhod

Rám 115-4K se zajištěním infiltrace bez ztráty tepelné a zvukové izolace
Tepelná izolace: hodnota Uf: 0,9 W/m2 K
Konstrukční hloubka: 115 mm (+ 70 mm křídlové profily)
Povrchové zpracování: vysoce jakostní, hladké,
lehce udržovatelné
Odolnost proti vloupání: do třídy odolnosti 2
Spárová prodyšnost: třída prodyšnosti 4
Zvuková izolace: do třídy TZI 4
Těsnost proti dešti
hnaného větrem:
do třídy namáhání 9 A

- 4komorová konstrukce
- tloušťka výplně do 44 mm
- prvek na výšku místnosti a až do 10 m šířky
- také včetně rolet REHAU Comfort-Design

Princip fungování infiltrace v rámovém profilu 115Princip fungování infiltrace v rámovém profilu 115

REHAU s.r.o.
logo REHAU s.r.o.

Firma REHAU nabízí prémiová řešení na bázi polymerů. Pro oblast TZB dodáváme podlahové a stěnové vytápění/chlazení – trubky a technika spojování, systémové desky, regulace, rozdělovače; rozvody studené a teplé vody - instalace pitné vody, odhlučněná ...

 
 
Reklama