Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Proč zákazníci upřednostňují plastová okna?

Spousta lidí si původně chtěla pořídit okna dřevěná. Kvůli vyšší ceně a náročnosti údržby nakonec zvolili plastová okna s dekorem dřeva. A jsou spokojení. Tato plastová okna jsou totiž k nerozeznání od skutečného dřeva. Navíc disponují vlastnostmi, které u dřevěných oken nenajdeme. Jaké to jsou?

U kvalitních dekorů dřeva ani nepoznáte, že okna jsou ve skutečnosti plastová.
U kvalitních dekorů dřeva ani nepoznáte, že okna jsou ve skutečnosti plastová.

Nepoznáte, že jde o plast

Spousta lidí má plastová okna spojená s bílou barvou. To i proto, že plastová okna imitují dřevo natolik dobře, až ani nepoznají, že o dřevo ve skutečnosti nejde! Vybírat můžete z desítek imitací různých typů dřeva. Vždy najdete takovou, která se k vašemu interiéru i exteriéru hodí nejvíce.

Úspory za energii

Kvalitní plastová okna disponují propracovanými tepelně-technickými vlastnostmi. K nim patří například konstrukce vnitřních komor, těsnění nebo typ použitého skla. U kvalitních plastových oken jsou tyto vlastnosti vyváženy natolik dobře, že okna nejen brání úniku tepla v chladných měsících, ale také v těch letních nedovolí přehřátí interiéru. Vytápění nebo chlazení tak spotřebuje podstatně méně energie.

Zvuková izolace

Plastová okna jsou skvělou volbou pro domov, který se nachází v hlučnější lokalitě, například poblíž rušné silnice nebo u železniční trati. Tlumící vrstvy ve skle nebo posilněné rámy snižují přenos vibrací z venku. V domově tak vytvářejí mnohem klidnější prostředí.

Plastová okna s dekorem dřeva jsou prostě nádherná.
Plastová okna s dekorem dřeva jsou prostě nádherná.

Odolnost a snadná údržba

Plastová okna jsou vysoce odolná proti různým povětrnostním podmínkám. Jsou proto vhodná do jakékoli lokality. Degradace materiálu působením UV záření, zničení dešťovou vodou nebo koroze nehrozí. I po letech budou vypadat jako nová. Investice do kvalitních plastových oken je proto záležitostí na dlouhá léta. Dekor plastových oken je aplikován pomocí technologického postupu, díky kterému se nemusíte obávat odbarvení nebo ošoupání. A pro jejich údržbu bohatě postačí otřít je jednou za čas hadříkem.

Plastová okna jsou dnes tím nejčastějším řešením. Přinášejí významné úspory, jsou snadná na údržbu a jejich životnost se pohybuje v desetiletích. Na výběr je ze široké palety nádherných dekorů dřeva. Inspirujte se u OKNA HNED!