Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nenechte se okrást podvodníky. Okna nakupujte jedině u certifikovaných specialistů

Koupě oken je dlouhodobou investicí. Většina lidí při ní však chybuje. Jediné, co při výběru řeší, je velikost oken a jejich cena. Okna, která podle těchto měřítek koupí, mají v drtivé většině případů mizernou kvalitu. Peníze, které na první pohled sice ušetřili, však záhy utratí především na výdajích za vytápění, protože koupená okna nemají dostatečně kvalitní izolační vlastnosti. Taková okna však rychle ztrácí svoji už tak nízkou kvalitu. Koupě dalších nových oken proto může přijít velmi brzy.

Při výběru nových oken hrozí riziko nákupu nekvalitních výrobků.
Při výběru nových oken hrozí riziko nákupu nekvalitních výrobků.

Kvalitní okna přitom nemusí znamenat výrazně vyšší cenu. I za velmi příznivé ceny je možné pořídit nesmírně kvalitní okna, která vydrží desetiletí, aniž by ztrácela na funkčnosti. Jenže pokud jste laik, je náročné odlišit kvalitní okna od těch nekvalitních.

První varování: nízká hmotnost

První, co je při výběru oken nezbytné porovnat, je hmotnost produktů, které e-shopy nabízejí. Pokud je vybraný produkt oproti jiným výrazně lehčí, zpozorněte. Takovému oknu s nejvyšší pravděpodobností chybí kovové výztuhy. Bez nich ale okno velmi rychle ztrácí svůj tvar i těsnící vlastnosti! Koupě nových proto bude za pár let nezbytná.

Dalšími parametry, které je při koupi oken nezbytné sledovat, je hloubka profilu, počet komor nebo samotný typ zasklení. Jenže pokud se v nich neorientujete, riziko nákupu nekvalitního produktu je vysoké.

Nová okna vybírejte pouze u certifikovaných specialistů.
Nová okna vybírejte pouze u certifikovaných specialistů.

Než vybírat mezi několika e-shopy a obávat se o kvalitu vybraných oken, nakupte u certifikovaného specialisty. OKNA HNED úspěšně fungují už více jak 25 let. O důvěře, které se těší, svědčí i řada certifikátů a osvědčení. Přesvědčte se na www-okna-hned.cz!

S kvalitními okny přijde úspora za energie hned

Výměna starých a nevyhovujících oken vám sníží výdaje na energii, které tvoří především vytápění domova. Berte však v potaz, kde se váš domov nachází. Pokud žijete v chladnějších oblastech, jsou pro vás vhodná okna s vysokým koeficientem solárního zisku. Čím vyšší je, tím více tepla okno propustí – a tím více se interiér zahřeje. Pokud však žijete v teplých nížinách, potřebujete okno, které propustí tepla méně, ale v zimně nedovolí průchodu tepla pryč z interiéru.

Kvalitní okna jsou základem pro snížení nákladů za energii.
Kvalitní okna jsou základem pro snížení nákladů za energii.

Výběr oken a jejich vliv na úsporu za energii zkrátka závisí na mnoha faktorech. Pokud v nich tápete, poraďte se s námi. Společně najdeme ideální řešení nových oken.