Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Energeticky úsporná okna Schüco domácnosti uspoří až 33 % dosavadní spotřeby energie

Nový plastový systém pro okna Schüco Alu Inside bez ocelových výztuží

Nový systém pro plastová okna od firmy Schüco International KG. Profil Alu Inside stavební hloubky 82 mm vyniká konstrukcí bez ocelových výztuží. Základem je technologie spojení hliníku s plastem, již dříve použitá u osvědčeného systému Schüco Corona SI 82+. Nový systém však vykazuje lepší tepelně technické i statické vlastnosti, a to při nižší spotřebě materiálu a ekologičtější výrobě. Výměnou starých oken za energeticky úsporná okna Schüco Alu Inside domácnosti uspoří až 33 % dosavadní energetické spotřeby.

Základ plastového profilu Alu Inside, letošní novinky představené společností Schüco, tvoří energeticky optimalizovaná konstrukce bez ocelových výztuží. Profil stavební hloubky 82 mm vychází z patentované technologie spojení hliníku s plastem, již dříve použité u osvědčeného systému Schüco Corona SI 82+. Nový okenní systém Alu Inside však vykazuje lepší tepelně technické i statické vlastnosti, a to při nižší spotřebě materiálu a ekologičtější výrobě. Systém Alu Inside je navíc nabízen za cenu srovnatelnou s tradičními systémy s ocelovou výztuhou téže stavební hloubky. Výměnou starých oken za energeticky úsporné profily Alu Inside mohou domácnosti u běžného rodinného domu ušetřit až 33 % dosavadní energetické spotřeby. Životnímu prostředí se současně ulehčí o téměř 4 500 kg emisí CO2 ročně.

Již před deseti lety firma Schüco prostřednictvím profilu Corona SI 82+ potvrdila, že se plastový profil bez problému obejde bez ocelové výztuhy. Podstatou je patentovaný proces, při kterém jsou hliníkové pásky při výrobě extrudovány přímo do plastového profilu. Tyto pásky u profilu zachovávají stabilitu a díky svému reflektivnímu povrchu navíc redukují přenos tepla. Optimální rozložení komor, omezení proudění vzduchu ve falci křídla a dostatečně dimenzované komory pro umístění izolace jsou dalšími garanty atraktivní hodnoty tepelné izolace Uf, která u profilu Alu Inside dosahuje úrovně 0,76 W/m2K.

 
Profil Schüco Alu Inside
Profil Schüco Alu Inside

Sedmikomorový profil Schüco Alu Inside vykazuje statické vlastnosti, které se vyrovnají profilům s ocelovou výztuhou. V případě zvláště vysokých statických nároků je k dispozici jedna z izolačních komor, kterou lze dodatečně vybavit výztuhou. Profil umožňuje osazení trojskly o síle až 52 mm a bez dodatečného vyztužení splňuje bezpečnostní třídu RC2. Úzké pohledové šířky a klasická geometrie křídla s jasnými liniemi vyhovují nadčasovému designu moderní architektury. Meze se nekladou ani při volbě barevného provedení, vybírat lze ze tří variant. Profil je kompatibilní s technologií povrchové úpravy Schüco AutomotiveFinish. Výsledkem jsou metalické odstíny, díky kterým je plastový profil na první pohled k nerozeznání od hliníkového. Dále se jedná o kašírování obvyklými fóliemi nebo práškově lakované hliníkové krycí lišty Corona TopAlu.

Pro více informací navštivte www.schueco.cz.

O společnosti Schüco „Zelené technologie pro modrou planetu“

Schüco International KG, světová jednička v oblasti opláštění budov, na celém světě vyvíjí a prodává kompletní systémy z hliníku, plastu a oceli. Přináší širokou nabídku pro všechny obory opláštění budov - velké objekty i bytovou výstavbu. Do sortimentu firmy patří systémy pro okna, dveře, fasády, zimní zahrady a solární technika. Filosofie firmy je založena na inteligentních systémech, širokém spektru technologií a materiálů, výrazné orientaci na zákazníka a rozsáhlém servisu. Produkty společnosti propojují oblast automatizace, bezpečnosti a nadčasového designu. Schüco dbá na ochranu životního prostředí, trvale udržitelný rozvoj a je zastáncem principu Energie3: Energii nejen šetřit a vyrábět, ale také rozvádět a využívat. Díky nabídce kompletních systémových řešení spolupracuje s architekty, investory a partnerskými společnostmi v 78 zemích světa. Společnost zaměstnává 5 000 zaměstnanců a spolupracuje s 12 000 partnerských firem. Výše obratu v roce 2012 dosáhla hodnoty 1,8 miliardy eur. Kompletní informace o firmě naleznete na www.schueco.cz.

Systémová řešení pro okna, dveře, fasády a solární produkty

 
 
Reklama