Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Izolační pěna pro nízkoenergetické stavebnictví – novinka od společnosti SELENA

Pěna Tytan Energy 2020 to je novinka od společnosti Selena. Tato pěna je určená bezprostředně pro nízkoenergetické stavebnictví. Používá se k izolování oken a dveří, redukuje tepelné ztráty až o 60%.

Pěna Tytan Professional Energy 2020 je dokonalé řešení pro nízkoenergetické stavebnictví – účinně a trvale odstraňuje tepelné můstky. Tytan Professional Energy 2020 je rychleschnoucí pěna, kterou lze řezat již po pětadvaceti minutách od chvíle nastříkání. Je pro ni typická hustá, jednotná struktura a velmi malé přírůstky. Veškeré izolační parametry Tytan Energy 2020 byly potvrzeny v průběhu testování v akreditované zkušební jednotce.

Od chvíle, kdy Evropská unie přijala rozhodnutí o zavedení postupů, jejichž účelem je snížení spotřeby skleníkových plynů, odvětví stavebnictví prochází revoluci, když volí stále více ekologická řešení. Vyvinutá naším oddělením R&D pěna Tytan Professional Energy 2020 jako první polyuretanová pěna na polském trhu zcela odpovídá očekáváním jak investorů, tak dodavatelů, umožňuje snížit tepelné ztráty z budovy až o 60% – vysvětlují zástupci Seleny.

Účinnou a nízkoenergetickou pěnu potřebují jak individuální investoři, tak montéři oken a dveří. S nekontrolovaným průtokem vzduchu přijdou nejvíce do styku v případě dveří a oken. Právě spárami způsobenými nesprávným namontováním okna, tak také montážní pěnou, s jejímž použitím byla okna namontovaná, utíká nejvíce teplého vzduchu z bytu a zvenku se dostává dovnitř studený vzduch. Tedy čím více nízkoenergetická pěna, tím lepší má izolační vlastnosti a tím menší budou ztráty.

 
 
Reklama