Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

E15: Největšího českého výrobce oken koupili slovenští investoři

Největšího tuzemského výrobce a prodejce oken Window Holding koupila skupina privátních investorů ze Slovenska, která je částečně napojena na jednoho z dodavatelů.

Deníku E15 to potvrdil člen představenstva skupiny Jan Tušl. Cenu transakce neuvedl. Noví majitelé holdingu zatím veřejně vystupovat nechtějí. Z obchodního rejstříku lze jen vyčíst, že v čele představenstva nové mateřské společnosti Window Holding SK je právník Marian Garaj, dodala E15.

Vedení firmy prošlo částečnou proměnou. Kontinuitu bude zajišťovat Jan Čajan a Tušl, který byl do podzimu 2012 také generálním ředitelem. Z této funkce se změnou vlastníka odešel krizový manažer Roman Stupka. Noví majitelé se rozhodli, že pozici generálního ředitele zruší a místo něho bude společnost řídit tříčlenné představenstvo, v němž bude právě Čajan a Tušl. Window Holding vyrábí okna značek Vekra, Otherm a TWW. Holding loni utržil kolem 1,3 miliardy korun. Letos plánuje růst přibližně o deset procent.

Společnost nyní podle E15 zaměstnává kolem 750 lidí ve čtyřech továrnách. Pátý provoz ve Staré Pace firma během krize zavřela. Akcionářskou strukturu Window Holding dosud tvořilo deset fyzických osob z Česka a Slovenska, většinou napojených na finanční skupinou Wood & Company.

 
 
Reklama