Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Největší sportcentrum v Plzni s deskami fermacell a výbornou akustickou izolací

Cvičí se a přesto je všude ticho?

„Materiály fermacell jsme znali, přesto nás akustika nového fitness a wellness centra Golden Body v Plzni po dokončení příjemně překvapila. Fermacell jsme použili na podlahách a příčkách z více důvodů – podlahy se montují velmi jednoduše, konstrukce příček je lehká a má vysokou nosnost, podlahy a stěny přitom výborně akusticky izolují a jsou odolné proti požáru.“

Fermacell jsme právě pro jeho akustické vlastnosti použili na podlahách a příčkách a je úžasné, jak dokáží konstrukce s těmito materiály tlumit zvuk při zumbě nebo hitu letošní sezóny, piloxingu. Suchá podlaha s fermacellem se rychle a velmi jednoduše montovala a přitom výbušným a dynamickým pohybům návštěvníků nejlépe vybaveného a největšího sportcentra v Plzni skvěle slouží, je tichá a pevná.

Josek Hošek, obchodní ředitel plzeňské stavební společnosti Acertis, která fitness a wellness centrum Golden Body v Plzni realizovala, k argumentům pro výběr materiálu fermacell ještě dodává: „Materiály fermacell jsme použili na příčkách a podlahách nového sportovního centra z více důvodů – podlahy se montují velmi jednoduše, konstrukce příček je lehká a má vysokou nosnost, podlahy a stěny přitom výborně akusticky izolují a jsou odolné proti požáru.

Firma Acertis má za sebou od roku 2007, kdy vznikla, výstavbu a rekonstrukce mnoha objektů pro bydlení a služby, a to jak tradičními metodami s použitím klasických stavebních materiálů, tak i montáže dřevostaveb se systémem sendvičového zdiva. Takže může srovnávat a suchá výstavba s fermacellem se jim u náročných klientů osvědčuje. „Našim cílem je poskytnout klientům komplexní servis a profesionální přístup, doplněný o služby našich obchodních partnerů – a to tým fermacell přesně dělal i při výstavbě tohoto nového a dnes největšího sportcentra v Plzni.“, říká Josef Hošek. Společnost Acertis staví a rekonstruuje rodinné i bytové domy vč. staveb občanské vybavenosti, na jaře letošního roku např. rekonstruuje vchody a chodníky panelového domu v Plzni, podlahy a podhledy v bytové jednotce v Praze, pokračují i práce na II. etapě výstavby sportcentra Golden Body, která by měla být ukončena v létě letošního roku.

Investorem moderního centra pro sport, regeneraci a relaxaci byla společnost A&M Property, autorkou projektu projekční kancelář Milena Straková, dodavatelem materiálu fermacell firma Profi Schierer s.r.o.. Majitelé sportcentra si splnili svůj sen a otevřeli to nejmodernější sportovní studio, navíc v krásných prostorách a špičkově vybavené. Nejen stroji, ale i lidmi, kteří se o zákazníky budou starat. Nabízí nejen kompletní péči o tělo, ale i o duši, ostatně nabídka aktivit to plně potvrzuje – v prostorách Golden Body můžete absolvovat téměř třicet cvičebních programů, body-space, masáže, komplexní péči o tělo, připraveny jsou specializované komplexní balíčky – antistresový, detoxikační, zeštíhlující a další.

Tomu všemu pomáhá v prostorách nového centra cca 1600 m2 sádrovláknitých desek fermacell a 240 m2 podlah s materiály fermacell. Desky na příčkách jsou realizovány formou lepené spáry, příčky jsou oboustranně opláštěny jednou nebo dvěma deskami fermacell, na vybraných plochách je použito opláštění s akustickou izolací. Podlahy jsou z důvodu zvýšení užitného zatížení položeny na ocelových profilech a na podlahových deskách fermacell je na samonivelační stěrce nalepena vinylová krytina.






















Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...