Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tepelné čerpadlo s dotací z programu Nová zelená úsporám

Náklady na vytápění představují stále větší zátěž pro rodinný rozpočet. Pokud jste se rozhodli s těmito výdaji pořádně zatočit a pořídit si tepelné čerpadlo, je právě teď ta správná chvíle.

Na koupi vysoce kvalitního švédského tepelného čerpadla NIBE můžete nyní získat dotaci z programu Ministerstva životního prostředí a Státního fondu životního prostředí Nová zelená úsporám.

Tepelná čerpadla přináší nespočet výhod, zejména úsporu až 80 % na vytápění a ekologicky šetrný provoz, který chrání životní prostředí. Tepelná čerpadla NIBE, jako například NIBE F1145-6 systému země-voda (příp. voda-voda), zajišťují vysoký topný faktor při tichém provozu, vynikají snadnou instalací a jednoduchou obsluhou, kterou je možné zajistit i pomocí dálkové správy přes internet.

Pořízení tohoto způsobu vytápění nyní usnadní program Nová zelená úsporám. Přináší podporu energeticky úsporných opatření staveb, do kterého byla letos zahrnuta výměna elektrického topení za ekologická a úsporná tepelná čerpadla všech typů. Výše podpory činí v případě rodinných domů 50 % doložených způsobilých výdajů, u bytových domů 20 %. Majitelé domků tak na tepelné čerpadlo mohou získat dotaci až 100 000 korun, a to v případě, že bude současně provedeno i zateplení objektu. Bez zateplení pak dosáhnou až na 80 000 korun. V případě stávajících bytových domů v Praze je podle typu tepelného čerpadla maximální podpora 15 000 až 25 000 korun na bytovou jednotku.

Nová zelená úsporám podporuje také pořízení solárních systémů i systémů nuceného větrání, které přispívají ke zdraví a úsporám domácnosti. Pro centrální řízené větrání v rodinných domech poskytuje dotaci až ve výši 100 000 korun, pro decentrální systém větrání pak až 75 000 korun. V případě bytových domů může žadatel získat i 40 000, resp. 30 000 korun na bytovou jednotku.


Tepelné čerpadlo NIBE F1145-6 systému země-voda (příp. voda-voda)

NIBE ENERGY SYSTEMS CZ
Družstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.
logo NIBE ENERGY SYSTEMS CZDružstevní závody Dražice - strojírna s.r.o.

Divize NIBE ENERGY SYSTEMS zastoupená společností DZ Dražice. V nabídce NIBE jsou tepelná čerpadla všech typů. Venkovní jednotky vzduch-voda využívající venkovní vzduch a jsou vyrobené z kvalitní nerezové oceli a efektivně pracují až do teploty -25 °C. ...

 
 
Reklama