Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Při zakládání stavby se snaha ušetřit nevyplácí

Základy rodinného domu na celý život

Stavba domu začíná vždy od základů. A protože dům stavíme zpravidla jednou za život, jeho základy by měly být kvalitní, správně dimenzované, pevné a rovné.

Základy domu mají zásadní vliv na fungování a trvanlivost celé stavby, snaha ušetřit se proto v jejich případě nevyplácí. Každá chyba při realizaci může v budoucnu ovlivnit fungování domu, navíc se případné vady velmi těžko opravují. A protože podomácku nelze dosáhnout optimální receptury betonu ani namíchat jeho dostatečné množství ve stejné kvalitě, vyplatí se obrátit na osvědčeného výrobce.

Skupina Českomoravský beton dodává veškeré betony jako tzv. „transportbeton“, tedy beton, jehož složky byly nadávkovány i zamíchány na betonárně a v čerstvém stavu dopraveny na stavbu autodomíchávačem. Pro zjištění ceny betonu do základů můžete využít nezávazný online poptávkový systém.

 
Betonáž základové desky je díky drátkobetonu STEELCRETE rychlá a snadná
Betonáž základové desky je díky drátkobetonu STEELCRETE rychlá a snadná
Kvalitní beton do základů dodá Českomoravský beton
Kvalitní beton do základů dodá Českomoravský beton

Pevnost základové desky zajistí drátkobeton

Při realizaci monolitické základové desky se nejčastěji uplatňují betony s pevností C 25/30, které je třeba vyztužit. S použitím betonářské výztuže ale souvisí možné riziko nesprávné instalace výztuže či jejího posunutí při následném hutnění betonu. Moderní alternativou betonu s klasickou betonářskou výztuží je použití čerstvého betonu s obsahem rovnoměrně rozptýlených ocelových vláken, tzv. drátkobeton, který nabízí skupina Českomoravský beton pod označením STEELCRETE®. Vlákna v drátkobetonu zlepšují soudržnost betonu v detailech konstrukce, především na hranách, a zabraňují opadávání betonu v okrajových částech konstrukce. Dodávkou betonu s rozptýlenou výztuží přímo z autodomíchávače se výrazně zrychluje postup výstavby. Typ betonu a množství drátků se navrhuje individuálně, tedy na míru pro každou stavbu.

Betonáž základové desky drátkobetonem STEELCRETE zvládne dvojice stavebníků už za 2 hodiny
Betonáž základové desky drátkobetonem STEELCRETE zvládne dvojice stavebníků už za 2 hodiny

Na reálném příkladu se můžete přesvědčit, že realizaci základové desky rodinného domu o ploše 190 m2 - od příjezdu mixu na stavbu, načerpání betonu na plochu budoucí základové desky až po zpracování do požadované roviny - zvládne dvojice stavebníků už za 2 hodiny.

Jednoduchost a rychlost celé akce si můžete prohlédnout
ve fotoreportáži „S námi postavíte svůj dům raz dva“
.

Ke všem svým materiálům nabízí skupina Českomoravský beton zdarma technické poradenství a konzultace. Dodávce betonu pro základy rodinných domů předchází statický výpočet, ze kterého vychází požadavky na specifikaci betonu. Statický výpočet zajišťuje společnost Českomoravský beton ve spolupráci se specialisty - statiky.

V rámci servisu zákazníkům pomohou vyškolení odborníci s výběrem optimální receptury betonové směsi a navrhnou nejvhodnější způsob betonáže.

Rovná hotová základová deska z drátkobetonu STEELCRETE
Rovná hotová základová deska z drátkobetonu STEELCRETE

Více informací a kontakty na www.transportbeton.cz.


Českomoravský beton, a.s.
logo Českomoravský beton, a.s.

Společnost Českomoravský beton, a.s. člen HeidelbergCement Group je holdingovou společností, která prostřednictvím vlastních betonáren a dceřiných společností dodává transportbeton v široké škále pevnostních tříd a druhů na území České a Slovenské republiky.