Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

ALUPRA - specialista na předokenní rolety, rolovací mříže, průmyslová vrata

Firma Alupra je společnost s 20letou tradicí. Od počátku se zabýváme výrobou a montáží předokenních rolet, garážových a průmyslových vrat všech typů, rolovacích mříží, vjezdových bran a dalších parkovacích systémů. V roce 2010 jsme rozšířili nabídku o venkovní žaluzie a markýzy.

V roce 2000 došlo k zakoupení nové výrobní haly v Loděnici u Berouna, která je vybavená špičkovými stroji a další technikou pro profesionální výrobu celého sortimentu. Naše výrobky sami montujeme převážně v regionu Praha a střední Čechy, v ostatních částech České republiky je montáž zajištěna našimi místními odbornými partnery, kteří jsou vyškoleni a připraveni Vám poskytnout stoprocentní služby spojené s prodejem, montáží a servisem našich výrobků.

Proč využít naše služby:

  • jsme firma s mnohaletou tradicí a zkušenostmi v oboru
  • jsme držiteli certifikátu ISO 9001:2000
  • rychle a odborně zpracujeme Vaše požadavky
  • nabídku vypracujeme do 24 hodin
  • jsme výrobci většiny našeho sortimentu
  • našimi dodavateli jsou pouze prověřené firmy z Evropské Unie
  • můžete si vybrat dle Vašeho přání díky širokému sortimentu
  • řešíme a realizujeme nestandardní požadavky našich zákazníků
  • zajišťujeme pro Vás vysoce kvalifikovaný záruční i pozáruční servis včetně pravidelných prohlídek.

Prodejem, popřípadě montáží naše služby nekončí, zajistíme Vám záruční i nezáruční servis včetně pravidelných prohlídek.

Předokenní rolety

Předokenní rolety lze díky jejich konstrukci použít v podstatě u všech typů oken, ať už jde o starší objekty nebo o novostavby. Mohou být podhledové, podmítkové, nadokenní nebo do překladu. Předokenní rolety jsou složeny z lamel (hliníkových s polyuretanovou výplní), které se pohybují v postranních vodicích lištách, nahoře zajíždějí do boxu. Předokenní rolety chrání v létě před sluncem a stoupající teplotou, v zimním období před nepříznivými povětrnostními vlivy. Rolety slouží také jako další zábrana proti vniknutí do objektu uznávaná pojišťovnami, chrání i před hlukem a pohledy zvenčí. Spuštěné předokenní rolety výrazně snižují náklady na vytápění. Předokenní rolety s elektrickým pohonem umějí v příslušném programu náhodně sjíždět a vyjíždět, takže i v době dovolené simulují přítomnost obyvatel v objektu.




Garážová vrata

Rolovací garážová vrata PROFIROL

Rolovací garážová vrata PROFIROL nabízíme v několika provedeních. Standardním profilem, ze kterého se vrata vyrábějí, je hliníková lamela o výšce 77 mm s polyuretanovou výplní, která zajišťuje základní stupeň tepelné izolace a zároveň zvyšuje stabilitu vrat. U garáží menších rozměrů je možné použít lamelu o výšce 55 mm s polyuretanovou výplní, jejíž výhodou je menší potřeba místa pro navinutí vrat a nižší cena.

Vrata je možné dodat s krytem balu (kastlíkem), nebo bez něj jako ekonomičtější variantu.

Dálkové ovládání rolovacích vrat je možné sjednotit s jakýmikoliv jinými vraty či bránou.



 
  • Sekční vrata Hörmann
  • Výklopná vrata Hörmann

Průmyslová vrata

Rolovací průmyslová vrata MAXIROL – jednostěnná

Rolovací jednostěnná průmyslová vrata MAXIROL nabízíme v několika provedeních. Lamely, ze kterých se vrata vyrábějí, mohou být vyrobeny z hliníkového nebo ocelového plechu popř. z extrudované lamely z hliníkové slitiny AlMgSi, která nepodléhá korozi a vyznačuje se vysokou pevností. Podle rozměrů vrat se používá různá síla materiálu v rozmezí 0,63–1,5 mm, u extrudovaných lamel vždy 1,8 mm.

V základním provedení jsou ocelové lamely pozinkovány, hliníkové jsou bez povrchové úpravy v přírodním vzhledu. Za příplatek lze vrata nalakovat do jakéhokoliv odstínu dle vzorníku RAL.

Ocelová vrata je též možné vyrobit z ušlechtilé nerezavějící oceli.

Průmyslová vrata se zpravidla montují z vnitřní strany objektu a nábal rolety je umístěn za překladem. V některých případech je také možné umístit vrata na fasádu objektu s krytem balu.

Vhodná do průmyslových hal, bytových domů, hromadných garáží atd.




Rolovací průmyslová vrata – zateplená

Rolovací zateplená průmyslová vrata MAXIROL nabízíme v několika provedeních. Lamely, ze kterých se vrata vyrábějí, mohou být vyrobeny z hliníkového nebo ocelového plechu, který je vyplněný polyuretanem. Podle rozměrů vrat se používá různá síla materiálu v rozmezí 0,38–1,5 mm.



V základním provedení jsou ocelové lamely pozinkovány, hliníkové jsou bez povrchové úpravy v přírodním vzhledu. Za příplatek lze vrata nalakovat v jakéhokoliv odstínu, dle vzorníku RAL.

Ocelová vrata je též možné vyrobit z ušlechtilé nerezavějící oceli.

Vrata se zpravidla montují z vnitřní strany objektu a nábal rolety je umístěn za překladem. V některých případech je také možné umístit vrata na fasádu objektu s krytem balu.

Vhodná do průmyslových hal, bytových domů, hromadných garáží atd.

 


Průmyslová rolovací rychloběžná vrata MAXIROL SPRINT S 500 D


Jsou vyrobena z extrudovaného hliníkového profilu s polyuretanovou výplní, vnitřní plášť je plastový, čímž je dosaženo vysoké tepelné izolace. Toto provedení je vysoce odolné proti průlomu a jinému mechanickému namáhání. Vrata se montují z vnitřní strany objektu a rolují na hřídel umístěnou na konzolích bez kastlíku.

Vrata jsou osazena průmyslovým postranním pohonem na 380 V. Standardně se vrata dodávají v přírodním hliníku. Za příplatek je možné vrata lakovat v jakémkoliv odstínu RAL.

 

Průmyslová vrata sekční Hörmann

Sekční průmyslová vrata se otvírají kolmo, a proto vytvářejí místo před i za vraty. Články průmyslových vrat jsou následně posunovány pod stropem, svisle nad otvorem nebo střechou. Modelová řada 40 je přesvědčivá svou jedinečnou programovou rozsáhlostí, top designem vrat a certifikovanou bezpečností. Kompaktní sekční průmyslová vrata jsou ideálním řešením pro plně prosvětlené haly se skleněnými fasádami a světelnými kopulemi.


Rolovací mříže

Rolovací hliníkové mříže Marixol

Rolovací hliníkové mříže MAXIROL M 105 R jsou svojí univerzálností nejvhodnějším řešením pro uzavření většiny stavebních otvorů. Setkáváme se s nimi na výlohách a vchodech obchodů a v nákupních centrech jakožto s reprezentativním uzavřením a zabezpečením prodejny, dále pak ve vjezdech do podzemních garáží, kde je předepsáno větrání. Tyto mříže jsou vhodné jak pro nízkou četnost provozu s trubkovým motorem, tak pro časté otevírání při vybavení bočním průmyslovým motorem.

Mříže jsou vyrobeny z vysoce pevné hliníkové slitiny AlMgSi o síle 1,8 mm s vysekávanými otvory o velikosti 140 × 80 mm.

Ve standardním provedení jsou mříže bez povrchové úpravy v přírodním vzhledu. Za příplatek je lze nalakovat v jakémkoliv odstínu dle vzorníku RAL.

Mříže je možné dodat s krytem balu (kastlíkem) nebo bez něj jako ekonomičtější variantu.



Rolovací ocelové mříže

Rolovací ocelové mříže M 816 jsou díky svému vzhledu vhodné především do starších zástaveb a luxusních obchodů, kde je kladen velký důraz na reprezentativnost a vysoké zabezpečení. Mříže nejsou vhodné pro intenzivní provoz, ale používají se též pro noční uzavření společných garáží a lze je dodávat jak v malých, tak i velkých rozměrech (šířka až do 9 m.)

Mříže jsou vyrobeny z kruhové oceli o průměru 8 mm, která je spojována ocelovými klouby kosočtvercového tvaru o rozměru 16 × 2 mm. Dodává se standardní provedení s roztečemi mezi vodorovnými příčkami 80 mm, popřípadě pro vyšší bezpečnost s roztečemi 40 mm, kde není možné skrz mříž prostrčit ruku. Proti nadzdvižení je mříž chráněna nerezovými pásky a proti vytržení použitím speciálních uzavřených vodicích lišt ve tvaru „C“.

Ve standardním provedení jsou mříže dodávány pozinkované. Za příplatek je možné mříže kompletně vyrobit z nerezové ušlechtilé oceli.

Mříže je možné dodat s krytem balu (kastlíkem) nebo bez něj jako ekonomičtější variantu.



Vjezdové brány

Pojezdové a samonosné brány

Pojezdové a samonosné brány jsou určeny k uzavření vjezdů na pozemky, doplňují oplocení a mají společný způsob otevírání do strany. Zatímco pojezdové brány zajíždějí podél plotu po vodicím profilu, který se musí autem přejíždět, brány samonosné jsou neseny nad zemí díky použití základní desky, která je umístěna mimo průjezd.

Výhodou samonosné brány je právě její pohyb cca 50 mm nad zemí, takže jí v dráze nebrání menší překážky, jako jsou např. sníh, kamínky apod.

Její nevýhodou je potřeba většího prostoru pro úplné otevření, jenž je o třetinu větší než požadovaný průjezd.





Křídlové brány

Křídlové brány jsou určeny k uzavření vjezdů na pozemky, doplňují oplocení a mohou být buď jedno, nebo dvoukřídlé. Jednokřídlé brány jsou cenově výhodnější, ale dají se vyrobit pouze menší rozměry než u bran dvoukřídlých; také pro jejich otevření je potřeba více místa.

Výhodou dvoukřídlé brány jsou menší jednotlivá křídla, která jsou méně náročná na prostor pro otevření a také méně náchylná na poškození, např. větrem nebo vandaly.

Její nevýhodou je vyšší cena jak brány, tak případných pohonů, protože je nutné použít dva.

 


 

Průmyslové závory

Automatické závory v naší nabídce jsou konstruovány pro intenzivní celoroční provoz. Nacházejí uplatnění jako zábrany ve vjezdu do mnoha typů objektů, mezi něž patří například:

  • průmyslové objekty, jako skladové a logistické areály
  • hlídaná a placená parkoviště
  • hotely
  • hromadné garáže
  • bytové domy

Závory se vyrábějí v kompaktním provedení s délkou ramene v rozmezí 3–12 m. U většiny typů je integrován výstražný maják a rameno závory je opatřeno reflexním povrchem, který značně snižuje riziko přehlédnutí závory.



Markýzy

Markýzy Palladio

Palladio je elegantní markýza s kazetou, vhodná zejména pro instalaci na terasách.

  • Speciální konstrukce konzol ramen zvedá ramena nahoru. Dochází k těsnému uzavřeni kazety, která chrání navinutou látku.
  • Použití Fleyerova řetězu při konstrukci ramen ve spojení s přesností provedeni kloubů zajišťují markýze dlouhodobý bezporuchový provoz.
  • Díky použití pružných vzpěr navíjecí hřídele je látka vždy rovnoměrně napnutá.
  • Polladio spojuje vlastnosti kazetové markýzy s konstrukcí opřenou na čtvercové desce. Toto řešení umožňuje využít funkčnosti kazetové markýzy v plném rozsahu a zároveň zjednodušuje její montáž.
Markýza Palladio

Markýzy Jamaica

Jamaica je spojením solidnosti a elegance. Její konstrukce zajišťuje vysokou životnost v podmínkách intensivního provozu a proto je ideálním řešením pro velké terasy a komerční instalace.

  • Rozkládací ramena markýzy jsou namontována na hliníkové konzoly speciální konstrukce. Tyto konzoly jsou vyrobeny speciální metodou číslicového obrábění.
  • Použití Fleyerova řetězu při konstrukci ramen ve spojení s přesností provedení kloubů zajišťují markýze dlouholetý bezporuchový provoz.
  • Díky centrální vzpěře navíjecí hřídele je u velkých markýz látka vždy rovnoměrně napnutá.
  • Konstrukce se opírá o pevnou čtvercovou desku, což nám dává volnost při volbě místa namontování konzol. Montáž markýzy se tím výrazně zjednoduší.
  • Konstrukce markýzy je lakována práškovou metodou v barvách: bílá, béžová, stříbrná s grafitovými koncovkami, hnědá.
  • Možnost použití křížových ramen.
Markýza Jamaica

Markýzy Australia

Australia se výborně osvědčuje na velkých terasách. Díky jednoduché konstrukci a solidnímu provedení se často používá v komerčních instalacích.

  • Rozkládací ramena markýzy jsou namontovány na hliníkových konzolách vyrobených technikou tlakového odlitku.
  • Preciznost výroby kloubů ramen a použití Fleyerova řetězu zaručují markýze trvanlivost a vysokou životnost.
  • Centrální vzpěra navíjecí hřídele pomáhá zamezit jejímu prohnutí a zajišťuje správné napnutí látky zejména u velmi širokých markýz.
  • Konstrukce je opřena o pevnou ocelovou čtvercovou desku, což nám dává volnost při volbě místa namontování konzol. Montáž markýzy se tím výrazně zjednoduší.
  • Konstrukce markýzy je lakována práškovou metodou v barvách: bílá, béžová, stříbrná s grafitovými koncovkami, hnědá.
  • Možnost použití křížových ramen.
Markýza Australia

Markýzy Silver plus

Silver Plus je vyrobena z lehkých slitin a je proto vítaným ekonomickým řešením při zatemňování teras a balkonů střední velikosti.

  • Rozkládací ramena markýzy jsou vyrobena ze speciální hliníkové slitiny, namontována na úchyty, které jsou vyrobeny číslicovými obráběcími stroji z téže hliníkové slitiny.
  • Použití Fleyerova řetězu v kloubech zaručuje vysokou životnost.
  • Konstrukce je opřena o pevnou čtvercovou desku, což nám dává volnost při volbě místa namontování konzol. Montáž markýzy je proto velmi jednoduchá.
  • Dodatečná stříška – hliníková – chrání látku a zdůrazňuje celkový estetický vzhled markýzy.
  • Konstrukce markýzy je lakována práškovou metodou v bílé barvě.
  • Možnost použití křížových ramen.
Markýza Silver plus
 
 
Reklama