Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Orosená okna, studené kouty - čím jsou problémy s vlhkostí způsobeny?

Nové téma na ESTAV.cz: Problémy s kondenzací a plísněmi

Orosená okna, studené kouty místností, prochladlé ostění dveří - v zimních měsících typické projevy rozdílných teplot uvnitř a vně objektu. Když se k tomu přidá vyšší vlhkost v interiéru, začne se na takových místech probouzet život, se kterým bydlet nechceme - plísně.

plíseň na stěnách za nábytkem IKA buildog inspekce nemovitosti
Plíseň tvořící se na stěnách sousedících se světlíkem. Stěny jsou ochlazovány venkovním vzduchem a zevnitř je před stěnami instalována vestavěná skříň. Foto: IKA BUILDOG

Čím je to vše způsobeno?

Je to vždy chyba špatného větrání nebo jsou zde i jiné faktory? A jak se vlastně chová vzduch vůči vlhkosti? Zajímavé a pro velký počet českých domácností bohužel velmi aktuální téma na ESTAV.cz. Seznamte se s tím, co kondenzaci a růst plísní podporuje.

Se začátkem stavební sezóny máte nejlepší příležitost chyby opravit jednou pro vždy

Správný technický stav nemovitosti, dostatečné zateplení, kvalitní okna, správné vytápění a větrání je jediné řešení. A pokud na taková řešení teprve šetříte, poradíme Vám, jak alespoň provizorně omezit růst nebezpečných plísní spojených s kondenzací vlhkosti v objektech. Nutno však podoktnout, že to není dlouhodobě efektivní řešení a je to hazardování se zdravím.

Pokud si nevíte rady se vzniklou situací u vás doma, nebo pokud si nejste jisti technickým stavem nemovitosti, kterou teprve budete kupovat, je na místě povolat odborníky, stavaře a energetické auditory. Dnes je známe běžně pod pojmem inspektoři nemovitostí.

www.ESTAV.cz Problémy s kondenzací a plísněmi
 
 
Reklama