Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Designová stínicí technika VOЇVO

S prvními jarními paprsky začíná mnoho lidí řešit otázku zastínění. V závislosti na podnebí, klimatických podmínkách, ve kterých se budova nachází a její orientace vůči světovým stranám, lze navrhnou důmyslný systém stínicí techniky, tak aby splňoval nejen nároky na vhodné zastínění celého interiéru, ale i termoregulaci budovy.

Výběr je opravdu široký od volby mezi exteriérovou či interiérovou stínicí techniku, přes materiál zastínění až po jeho ovládání. Proto je nejlépe, již při prvních úvahách, poradit se s odborníky.

Designová stínicí technika VOЇVO je zárukou kvality a splňuje ty nejnáročnější požadavky jak po technické stránce, tak i po té designové. VOЇVO nabízí široké portfolio produktů stínicí techniky včetně klientského přístupu v podobě odborného poradenství a servisu.

Lety prověřenými prvky zastínění a hodnotnými dekoracemi domů jsou dřevěné okenice, rolety a žaluzie. Tyto tradiční způsoby zastínění kombinované s novými materiály, technologiemi a designem dokáží zajistit nejen perfektní vzhled domu, ale i termoregulaci stavby v jakékoli roční době.

V horkých letních dnech stále více lidí řeší problematiku chlazení budov, protože na klimatizaci bývá mnohdy spotřebováno více energie nežli na vytápění. Výborným řešením je právě stínicí technika, která pohltí sluneční paprsky, které se jinak dostanou do interiéru a zvyšují tak teplotu v domě.

Naopak v chladných zimních měsících zamezíte tepelným ztrátám především díky vzduchovému polštáři, který vzniká mezi roletou či okenicí a oknem. Rovněž využití dřeva, které je bezesporu hodnotným izolačním materiálem, zvyšuje izolační vlastnosti stínicí techniky. Podle studií dokážou dřevěné rolety snížit tepelné ztráty o více než 40%.

Do bytů a staveb, kde není vhodná instalace exteriérového zastínění mohou stejně dobře posloužit interiérové dřevěné žaluzie, které jsou lehkým a elegantním stínicím prvkem s možností velmi přesné regulace prosvětlení interiéru s mnohdy obdobními termoregulačními vlastnostmi jako u zastínění exteriérového.

Všechny prvky venkovního zastínění je možno, vedle již ustupujícího manuálního ovládání, vybavit elektropohony Somfy s nepřeberným množstvím funkcí a regulačních čidel od větrných, slunečních až po teplotní a vše buď v provedení vypínačovém nebo s rádiovým dálkovým ovládáním. Společně se správným využitím elektropohonů a ovládacích prvků lze energetické úspory plynoucí z použití stínicí techniky ještě výrazně zvýšit.

V sortimentu VOЇVO dále naleznete širokou škálu alternativních stínicích prvků, jako jsou markýzy, slunolamy či screenové rolety a doplňkových výrobků, jako jsou pergoly, dřevěné obklady či terasy, kterými můžete doladit vzhled celé stavby.

VOЇVO
Interaccess, s.r.o.
Přístavní 1
170 00 Praha 7

tel: +420 220 800 485
fax: +420 220 800 483
mobil: +420 602 785 072
info@voivo.cz
www.voivo.cz


VOÏVO - dřevěné okenice, žaluzie, rolety, hliníkové okenice
logo VOÏVO - dřevěné okenice, žaluzie, rolety, hliníkové okenice

Česká výroba stínící techniky - dřevěné a hliníkové okenice, dřevěné žaluzie, dřevěné rolety, dřevěné posuvné fasádní panely, křídlové okenice, repase a oprava rolet, dřevěné fasády a terasy, pergoly, slunolamy, truhlářství, vrata, brány, ploty. Prodáváme ...