Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Fasádní izolace Frontrock MAX E opět potvrdila své kvality

Kvalita izolační desky Frontrock MAX E je prověřena řadou úspěšných certifikací, zejména však realizovanými projekty. Za zmínku stojí rovněž prestižní ocenění Výrobek roku, který tato izolační deska získala na stavebním veletrhu IBF 2010 v Brně. V letošním roce své kvality potvrdila v náročných testech, jejichž výsledkem je certifikace pro kvalitativní třídu A.

Kvalita izolační desky Frontrock MAX E je prověřena řadou úspěšných certifikací, zejména však realizovanými projekty. Svědčí o tom nejenom mnohaleté zahraniční zkušenosti, ale také pět let jejího praktického využití na českém a slovenském trhu. Za zmínku stojí rovněž prestižní ocenění Výrobek roku, který tato izolační deska získala v konkurenci 42 stavebních výrobků na stavebním veletrhu IBF v Brně v roce 2010. V letošním roce své kvality potvrdila v náročných testech, jejichž výsledkem je certifikace pro kvalitativní třídu A.

Produkt, který splnil požadavky kvalitativní třídy A, je uznán jako technicky špičkový, je zařazen do nejvyššího stupně kvality certifikovaných stavebních výrobků pro kontaktní zateplovací systémy (ETICS) a zároveň je akceptován pro nejnáročnější použití ve stavebnictví pro daný účel. Mimo jiné je udělením této kvalitativní třídy dán také všeobecný souhlas s možnostmi aplikací pro zakázky se spoluúčastí nebo dotací státu a vlády České republiky. To se týká jak rekonstrukcí, renovací, revitalizací, tak i novostaveb u veřejně přístupných objektů. Váha tohoto souhlasu s použitím pro tyto stavby je nemalá, neboťkritéria na kvalitu výrobků pro tyto zakázky podléhají nejpřísnějším a velmi striktním požadavkům.

Certifikát FME
Certifikát FME

Osvědčení kvalitativní třídy A, pro fasádní izolaci Frontrock MAX E, je zároveň podtrženo dánským patentem společnosti Rockwool a českou výrobou (továrna ROCKWOOL, a.s. v Bohumíně). Speciální dvouvrstvá izolační deska (bez dodatečných a hořlavých lepidel) patří k nejlehčím na trhu produktů pro ETICS a současně nabízí ideálně tuhý povrch pro nanášení omítek.

Charakteristické vlastnosti izolační desky Frontrock MAX E

  • nejdéle používána tepelněizolační deska na trhu ETICS s deklarovaným součinitelem tepelné vodivosti 0,036 W/m.K,
  • nehořlavá izolace s vynikajícími protipožárními vlastnostmi, které chrání budovy i její uživatele před šířením požáru po fasádě (is = 0,0 mm/min.) a zárukou požadovaného parametru reakce na oheň A1,
  • svou konstrukcí unikátní deska, vhodná i pro zateplování nízkoenergetických či pasivních staveb (vyrábí se až do tloušťky 280 mm),
  • výborné akustické vlastnosti zajišťující vysoký akustický komfort a útlum hluku z vnějšího prostředí,
  • paropropustnost zachovávající prodyšnost stěn.
Fasádní izolace Frontrock MAX E
Fasádní izolace Frontrock MAX E

Za účelem získání osvědčení kvalitativní třídy A, provedla společnost ROCKWOOL, a.s. mimo jiné testy pevnosti v tahu a doplňující zkoušky smykového napětí, jehož testování se provádí jen zřídka. Úspěšné výsledky těchto testů přispěly k získání certifikátu, který uděluje Cech pro zateplování budov ČR.

Jak již bylo zmíněno, produkty kvalitativní třídy A mají garanciv použití při realizaci státních či dotovaných zakázek. Tato garance je mimořádně významná především pro ty objekty, u kterých se pečlivě vyhodnocují zdravotní i požární rizika. Snahou je vždy zajistit maximální trvanlivost a životnost aplikovaných systémů v samotném návrhu projektu a poté i v dlouholeté praxi.

 

Aplikací fasádní izolace Frontrock MAX E je zajištěna maximální protipožární ochrana, akustický komfort, vynikající tepelná ochrana, dlouhodobá trvanlivost a neposlední řadě zdravotní nezávadnost. Izolační deska ROCKWOOL – Frontrock MAX E je volbou pro FASÁDU BEZ KOMPROMISŮ.

Další informace o izolační desce Frontrock MAX E se dozvíte na stránkách www.rockwool.cz a v Technickém listu.

 
 
Reklama