Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Izolační pěna pro vyplnění dutin

Vstřikovaná izolační pěna vytváří bariéru mezi stavbou a vnějším prostředím, tedy bariéru, která je klíčová pro utěsnění budovy, pro redukci energetické spotřeby a pro zvýšení kvality ovzduší v interiéru, zároveň zabraňuje vzniku nežádoucích propadlin, tepelných mostů a studených kapes.

Společnost HONTER Company s.r.o. zajišťuje distribuci a aplikaci stříkaných izolačních materiálů společnosti LaPolla Industries v rámci Evropské unie.

LaPolla Industries je významným americkým producentem stříkaných polyuretanových pěn a povrchových nátěrů, které se používají v široké škále průmyslových odvětví, mimo jiné i jako vysoce účinná hydroizolace, tepelná a zvuková izolace. Všechny produkty jsou vyvíjeny s ohledem na životní prostředí, procházejí atestací a bezpodmínečně splňují veškeré parametry nezbytné pro užití v Evropské unii.

  • Vstřikovaná izolační pěna FOAM-LOK 500 Retrofit je určena speciálně pro vstřikování a lití do existujících dutin a stavebních konstrukcí. Nabízí stejné fyzikální vlastnosti jako stříkaná pěnová izolace. FOAM-LOK 500 Retrofit s otevřenou strukturou buněk umožňuje aplikatorovi zaizolovat a vzduchově utěsnit stávající stěny bez odstraňování a bourání vnitřní konstrukce domu.
    technický list FOAM-LOK 500

  • FOAM-LOK 2000 je pěna s uzavřenou strukturou buněk nanášená nástřikem, tato pěna obsahuje novou generaci nadouvadel, která při dodržení technologického postupu pevně přilne ke svému podkladu. FOAM-LOK 2000 má vynikající trvanlivost a přináší významné energetické úspory při snížení prostupu vlhkosti a vzduchu.
    technický list FOAM-LOK 2000

Aplikace vstřikované izolační pěny FOAM-LOK

 




Vstřikovanou izolační pěnu FOAM-LOK aplikují výhradně certifkovaní aplikátoři, kteří v závislosti na typu stavby navrtají ve stavební konstrukci otvory o průměru 1,5 cm, kterými aplikují pěnu do dutiny.

V dutině pěna díky speciálnímu složení expanduje až na 150násobek původního objemu, čímž celou dutinu dokonale a neprodyšně utěsní. Takto vstřikovanou pěnu lze aplikovat z vnitřní nebo vnější strany stěny budovy.

Pro efektivní zaplnění dutin se aplikuje od spodu nahoru, čímž se zamezí proudění vzduchu a prostupu tepla přes obvodový plášť budovy.

V průběhu aplikace je pro eliminaci nedokonale zaizolovaných míst nutno používat termokameru Tímto způsobem je možné izolovat téměř všechny typy staveb, např. dřevěné konstrukce, stěny, stropy apod. Izolační systém je navržen tak, aby nepoškodil stěny stavební konstrukce, např. sádrokartonové příčky, či jakkoli jinak nedeformoval povrch.

 

Dům tepelně izolovaný vstřikovanou pěnou FOAM-LOK

Vstřikovaná izolační pěna vytváří bariéru mezi stavbou a vnějším prostředím, tedy bariéru, která je klíčová pro utěsnění budovy, pro redukci energetické spotřeby a pro zvýšení kvality ovzduší v interiéru, zároveň zabraňuje vzniku nežádoucích propadlin, tepelných mostů a studených kapes.





Autorizovaní technici aplikující izolační pěnu FOAM-LOK

Aplikace nejmodernějšího a nejúčinnějšího způsobu zateplení vyžaduje zkušenosti a profesionální zaškolení. Certifkovaní partneři společnosti HONTER disponují obojím, proto je správně aplikovaná vstřikovaná izolační pěna FOAM-LOK synonymem garance zdravějšího bydlení a nemalé úspory energie.

Vstřikovaná izolační pěna FOAM-LOK dodává konstrukci budov vynikající součinitel tepelného odporu, výrazně snižuje spotřebu energií a s tímto souvisejících nákladů.



Existuje pouze málo rentabilních a efektivních kroků, které mohou vlastníci domů učinit v rámci zdokonalování svého domova. S úsporou energie až o 70 % se vstřikovaná izolační pěna FOAM-LOK nejen „sama zaplatí“, ve skutečnosti šetří Vaše peníze po celou dobu životnosti Vašeho domu.

Přestaňte přemýšlet o úsporách v rámci bydlení. Začněte šetřit.

Výhody vstřikované izolační pěny FOAM-LOK

  • Výrazně snižuje vlhkost pronikající netěsnými místy
  • Brání vzniku tepelných mostů a zamezuje úniku tepla
  • Disponuje perfektními izolačními vlastnostmi za všech podmínek
  • Při aplikaci šetří náklady na montáž a demontáž stavebních prvků
  • Monoliticky těsní obvodový plášť a tvoří souvislou vzduchovou bariéru



Pro více informací o našich produktech prosím navštivte naše webové stránky www.honter.cz
nebo nám volejte na telefonní číslo +420 773 581 581.
 
 
Reklama