Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Když problémy se střechou vyžadují řešení - ochranný střešní nátěr THERMO-FLEX™

Jakoukoliv stříkanou polyuretanovou izolační pěnu je nutné chránit před ultrafalovým slunečním zářením a vlhkostí. Nátěr napomáhá chránit a utěsnit pěnu před poškozením v důsledku uvedených faktorů.

Ochranný střešní nátěr THERMO-FLEX™

Jakoukoliv stříkanou polyuretanovou izolační pěnu je nutné chránit před ultrafialovým slunečním zářením a vlhkostí. Nátěr napomáhá chránit a utěsnit pěnu před poškozením v důsledku uvedených faktorů.

Po provedení nástřiku izolační stříkané pěny Foam-Lok 2800 na požadovanou sílu a po provedení povrchových úprav se nanáší ochranná vrstva pružného nátěru THERMO-FLEX™. Tato ochranná vrstva představuje trvanlivý povrch odolný vůči povětrnostním vlivům, po němž lze chodit v rámci běžné údržby.





Hlavní výhody ochranných střešních nátěrů THERMO-FLEX 1000 AKRYLÁT

Krycí systém THERMO-FLEX™ je vysoce kvalitní, tekutě aplikovaná, elastomerní střešní krycí vrstva vyrobená technologií 100% akrylové pryskyřice. Tento nátěr vytvoří bezešvou vrstvu, která má vynikající přilnavost, pružnost a vynikající hydroizolační odolnost.

Ochranný nátěr THERMO-FLEX™ 1000 je speciálně vytvořen pro aplikaci na stříkanou polyuretanovou pěnu. THERMO-FLEX™ 1000 je navržen tak, aby vydržel extrémní povětrnostní podmínky a kompletní rozsah podmínek prostředí, včetně škodlivého ultrafialového záření. THERMO-FLEX™ 1000 je vyroben na vodní bázi, netoxický elastomerový nátěr který má vynikající vlastnosti, a vysokou kvalitu prověřenou více jak 30ti letou praxi.


Aplikace

Ochranný nátěr THERMO-FLEX™ se nanáší ve dvou vrstvách. Do finálního nátěru je možné vmíchat břidlicové granule, které zabezpečí zvýšenou ochranu proti mechanickému poškození a jako ochrana před ultrafialovým zářením.

Střecha s pěnovou izolací se vlivem různých povětrnostních podmínek rozšiřuje a smršťuje, podobně jako většina jiných systémů. Je velmi důležité, aby se ochranný nátěr uměl rozšířit a smrštit spolu s izolační pěnou, jinak by došlo ke značným škodám. Ochranný nátěr by popraskal nebo by došlo k delaminaci (jednotlivé vrstvy by se od sebe oddělily).

Tato fyzikální vlastnost se nazývá prodloužení. Je důležité použít kvalitní ochranný nátěr pro polyuretanovou izolační pěnu, který bude vyhovovat povětrnostním podmínkám a konkrétnímu střešnímu povrchu a konkrétní pěně, což je velice důležité pro celkový systém a tohoto druhu střešního zateplení. Doporučuje se použít izolační pěnu a ochranný nátěr od jednoho výrobce , to zajistí součinnost celého systému.







Výhody ochranného střešního nátěru THERMO-FLEX™

  • PĚNOVÝ A KRYCÍ SYSTÉM THERMO-FLEX™ je ekonomický a účinný systém střešní krytiny k použití na nových i stávajících střešních podkladech
  • V případě použití při obnově střechy PĚNOVÝ A KRYCÍ SYSTÉM THERMO-FLEX™ eliminuje nákladné „strhávání“ staré střechy, poplatky za uložení na skládce, odkrytí interiéru objektu a dobu uzavření.




 
 
Reklama