Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Ultratenká deska Kingspan Kooltherm K3 – výjimečná izolace pro podlahy

Pokud vám záleží na tepelnětechnických parametrech objektu, je důležité také podlahy izolovat kvalitní izolací. Tepelné izolace Kingspan dokonale utěsní podlahu, ale poskytnou ochranu i proti vlhkosti. Slouží také jako vhodný podklad pro kombinaci s podlahovým topením. Při použití ultratenké fenolické izolace podlah Kingspan Kooltherm K3 navíc nedochází ke ztrátě světlé výšky v místnostech.

Izolace podlah se často podceňuje. Pokud vám ale záleží na tepelně-technických parametrech objektu, je důležité i podlahy izolovat kvalitní izolací s odpovídajícími hodnotami. Tepelné izolace vyráběné společností Kingspan Izolace nabízejí řešení k dokonalému utěsnění podlah, ale i ochranu proti vlhkosti, či vhodný podklad pro kombinaci s podlahovým topením. Při použití ultratenké fenolické izolace podlah Kingspan Kooltherm K3 navíc nedochází ke ztrátě světlé výšky v místnostech.

Podlahová izolační deska Kooltherm K3

Při izolaci podlah se velmi často řeší problém s nedostatkem prostoru pro montáž izolačního materiálu. Pokud zvolíte podlahové desky Kingspan Kooltherm K3, můžete i s malou tloušťkou materiálu získat mimořádnou izolační hodnotu. Díky těmto izolačním deskám jednoduše dosáhnete nejlepšího možného součinitele tepelné vodivosti lambda ze všech tradičních izolačních materiálů. Díky velmi malé tloušťce desek navíc nedochází ke zmenšení prostoru.

Tenká izolace výjimečných vlastností

Jádro desek Kingspan Kooltherm K3 tvoří tuhá fenolická pěna s uzavřenou buněčnou strukturou. Desky jsou na obou stranách opatřeny povrchovou úpravou na bázi skleněné tkaniny, která je s jádrem desky spojena během výrobního procesu. Díky tomu si zachovává kompaktnost a funkčnost při jakékoli manipulaci probíhající v souladu s technologickými předpisy výrobce. Podlahová izolace Kooltherm K3 nejen, že chrání konstrukci před nežádoucím ochlazováním, ale zabraňuje i pronikání vlhkosti a obmezuje výskyt zdraví škodlivých plísní. Izolační deska Kooltherm K3 přitom nebrání požadované cirkulaci vzduchu.

podlaha, podlahová deska, podlahová izolace, fenol, fenolická pěna, fenolická deska, PIR PUR panely, izolace podlahy, Kingspan kooltherm

Nejdůležitější výhody desek Kooltherm K3

  • Součinitel tepelné vodivosti lambda 0,020 W/m.K
  • Ideální do novostaveb i při rekonstrukci budovy
  • Dlouhá životnost a šetrnost k životnímu prostředí, atestace nizozemským testovacím institutem NIBE
  • Jednoduchá pokládka
  • Velice vhodný k použití s podlahovým topením

Šetří energie i prostor

Podlahová izolační deska Kingspan Kooltherm K3 dokáže rapidně zlepšit tepelněizolační vlastnosti podlahy bez výrazné ztráty světlé výšky místnosti. Kromě novostaveb nachází tyto desky výrazné uplatnění při rekonstrukcích, kde je díky malé tloušťce izolace možné zachovat výšky prahů a zachovat jednotnou úroveň různých podlah v různých místnostech. Jak již bylo řečeno, jsou tyto desky mimořádně vhodné pro kombinaci s podlahovým topením.

Snadná práce s deskami Kooltherm K3

Kooltherm K3 má nízkou hmotnost a přesné výrobní provedení umožňuje jeho snadnou a přesnou pokládku. Izolační desky Kingspan Kooltherm® je možné snadno upravit na požadovaný rozměr například řezáním ruční pilou s jemnými zuby, ostrým nožem nebo na cirkulárce. Doporučujeme provádět úpravu co nejpřesněji tak, aby hrany byly rovné a byl tak zajištěn dostatečně těsný sraz desek a tím i souvislá tepelně izolační vrstva. Izolační desky Kingspan Kooltherm® nejsou určené pro dlouhodobé venkovní skladování.

Ekologický panel se snadnou montáží

Veškeré výrobky Kingspan Kooltherm® jsou chemicky neškodné a při použití bezpečné. Izolační materiál Kooltherm je velice šetrný k životnímu prostředí. Produkt je mimořádně vhodný pro projekty ekologického bydlení a pasivní domy.

Technické údaje

VlastnostHodnota
Třída reakce na oheň (dle ČSN EN 13501-1)C-s1, d0 (holý výrobek)
B-s1, d0 (v aplikaci)
Šířka desek600 mm
Délka desek1200 mm
Hustotacca 35 kg/m3
Pevnost v tlaku při 10% deformaci (dle ČSN EN 826)≥ 100 kPa
Rozměrová stabilita 48 hod. 70 °C a 90% RV (délka a šířka)≤ 1,5 %
Rozměrová stabilita 48 hod., −20 °C / +70 °C (délka a šířka)≤ 1,5 %
Difúzní odpor μ35
Uzavřené buňky min.Min. 90 %

Tepelné vlastnosti

podlaha, podlahová deska, podlahová izolace, fenol, rezol, resol, fenolická pěna, fenolická deska, PIR PUR panely, izolace podlahy, Kingspan kooltherm
Tloušťka izolace
[mm]
Součinitel tepelné vodivosti λD
[W/m‧K]
(dle ČSN EN 13166)
< 450,021
45–1200,020
> 1200,021
Tloušťka izolace
[mm]
Tepelný odpor RD
[m2‧K/W]
200,95
301,40
401,90
502,50
603,00
703,50
804,00
904,50
1005,00
1206,00
1406,65
1597,55

Izolace z fenolické pěny je materiál budoucnosti

Společnost Kingspan vyrábí a prodává po celém světě izolační desky z fenolické pěny s vysokou kvalitou pro obytné budovy i komerční prostory. Izolační desky s označením Kingspan Kooltherm mají nejvyšší tepelnou účinnost na čtvereční metr ve srovnání s jinými (tradičními) izolačními materiály, jsou trvanlivé, ekologické a snadno se zpracovávají. Použití těchto výrobků je nejsnadnějším způsobem jak splnit požadavky současně platných norem, stejně jako požadavky pro pasivní domy.

Více informací na www.kingspan.cz

 
 
Reklama