Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Topíte, topíte a pořád hodně platíte? Už nemusíte!

Zimní počasí se blíží stále rychleji a začátek topné sezony je téměř za dveřmi. Díky sychravému počasí je mnoho domácností, které již topnou sezónu zahájily. Dřívější začátek topné sezóny má za následek samozřejmě větší odběr elektřiny, plynu nebo větší spotřebu tuhých paliv. S tím jsou také spojeny vyšší výdaje a větší finanční zátěž na vytápění. Nikdo z nás nechce platit více, ale jak tomu zabránit?

Ideální řešení, 3 v 1.

Pro většinu lidí je v dnešní době obzvláště důležitá kvalita versus cenu. V tomto případě je i hlavní prioritou největší efektivita. A jak to funguje v realitě? Výměnou oken uspoříte jen 8,8% nákladů na topení. Každé procento úspory přijde poměrně draho – stojí zhruba 27 tisíc korun. Zateplení fasády je výhodnější. Dokáže snížit náklady na topení až o 44%. Též cena je příznivější než při výměně oken. Zhruba 10 tisíc korun na jedno procento úspor.
Nejlepším řešením je však zateplení podlahy na půdě. Může ušetřit až třetinu nákladů na topení. Přitom investice představuje pouze 5,5 tisíce korun na procento úspor. Systémem MAGMARELAX získáte efektivitu, kvalitu za super cenu!

Z hodin fyziky na základní škole si pamatujeme, že se teplo chová přesně podle přírodních zákonů. Ohřátý vzduch je lehčí a stoupá vzhůru. Když najde skulinku ve stropě, uniká bez užitku z obytných prostor.

Izolace střech

Tepelná izolace složitých nepřístupných střech je často tvrdým odborným oříškem. Je třeba minimálně zasahovat do konstrukce a zároveň zajistit dostatečnou vrstvu i v nepřístupných místech. Mezi konstrukce lehčí patří vazníkové střechy. Zde není možné účinně rozprostřít vrstvu izolace z rohoží kvůli špatnému přístupu a složitosti dřevěných prvků. Jestliže ale použijeme systém foukané minerální vlny MAGMARELAX®, jsme schopni i takto složitou střechu účinně zateplit během několika hodin práce. Střechy bytových domů mají zpravidla konstrukce vhodné k dodatečnému zateplení. Lze tak s úspěchem využít nízkonákladového opatření - systém MAGMARELAX®. To zajistí výrazné snížení nákladů za vytápění a to rychle, bez velkých zásahů do konstrukce. Návratnost zateplení stropu domu je rychlá a je jedním z nejvýhodnějších kroků v úspoře energie.

Izolace stropu


Nejlepší metodou izolace stropu je aplikace dutinové izolace izolační hmotou MAGMARELAX®. Nejčastěji se provádí foukáním do půdních meziprostor nebo do dutin. Tudy totiž z obytných místností uniká třetina tepla. Teplý vzduch je lehčí než studený a stoupá ke stropu vytápěných místností. Většinou si najde skulinky a proudí bez užitku na půdu. Nafoukáním izolace se utěsní i ty nejmenší skuliny a otvory. Vlastní aplikace systému MAGMARELAX® je velmi jednoduchá. Hadicí se ze speciálního přístroje, který je umístěn na nákladním voze, žene materiál do izolovaného prostoru. To vše za běžného provozu domácnosti. Není ani třeba příliš vyklízet půdu. Pracovníci nenadělají nepořádek a vše je hotovo za pár hodin.

Izolace podlahy

Stropní systém MAGMARELAX® je ideálním způsobem izolace podlahy na půdách rodinných domků i obytných domů. Systém je především lehký, přesný, variabilní a vysoce únosný.
To zajišťuje nášlapná vrstva z OSB desek na pero a drážku. Konstrukce je hotova za jeden den a následně se zafouká. Půdu můžete ihned využívat pro skladování nebo pro sušení prádla. Ale nemusí zůstat jen u toho. Díky izolaci podlahy půdy může podkroví sloužit i netradičním způsobem. Vytvořte si na půdě letní obytný prostor, relaxační prostor nebo dílnu. A hlavně. Už nemusíte zatěžovat svůj dům pokládáním těžkých izolačních desek a následnou betonovou podlahou.

A proto neváhejte, a ještě dnes vyplňte nezávazný formulář a vyřešte své účty ještě do Vánoc. Získejte od nás 20% slevu na jedničkovou ekologickou izolaci MAGMARELAX ECO!

Více na www.magmarelax.cz/akce nebo na telefonu 800 100 533.