Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Knauf Insulation dokončil akvizici Guardian Insulation

Výrobky společnosti Guardian Insulation jsou na českém trhu známé především jako foukané izolace, například pod značnou Magmarelax. Po společnostech Heraklith a Schwenk jde o další významnou akvizici Knauf Insulation.

Guardian Insulation logo

Transakce zahrnuje společnost Guardian Fiberglass, jednoho z hlavních výrobců a dodavatelů tepelných izolací pro stavebnictví ve Spojených státech, a společnost Guardian Laminated Building Products. Společnost Guardian Fiberglass se integruje do společnosti Knauf Insulation a Guardian Laminated Building Products se přejmenuje na Silvercote LLC.

„Pro Knauf Insulation je to přelomový den. Tato akvizice představuje důležitý krok na naší misi, kdy se chceme stát globálním lídrem ve výrobě systémů pro energetickou efektivitu budov,” řekl o akvizici Mark Andrews, CEO Knauf Insulation Severní Amerika. „Spojení talentů našich vzájemně se doplňujících společností nám pomůže vybudovat společnost, která povede v technologii, inovacích a udržitelnosti. Knauf Insulation plánuje ještě tento rok začít s modernizací stávajících závodů Guardian Insulation naší špičkovou technologií,“ dodává.

„Nyní máme k dispozici více než dvojnásobnou kapacitu pro výrobu skelné minerální vlny. Tato akvizice dělá z Knauf Insulation největšího výrobce skelných izolací v Severní Americe,“ dodává Mark Andrews

Akvizice Knauf Insulation

První významnou akvizicí společnosti byla koupě Heraklith Group v roce 2006. Společnost vyráběla vedle tradičních dřevovláknitých desek Heraklith i kamennou minerální izolaci Nobasil ve slovenském závodě v Nové Bani. V roce 2013 pak Knauf Insulation dokončil akvizici dalšího výrazného producenta skelných izolací, společnosti Swenk, která je známá svými produkty climowool.

O Knauf Insulation

Společnost Knauf Insulation je evropským nejrychleji rostoucím dodavatelem izolací, technologickým lídrem a předním zastáncem energetické efektivity a udržitelného stavebnictví. Široká škála výrobků poskytuje tepelnou, zvukovou i požární ochranu novým i rekonstruovaným domům.

Knauf Insulation je součástí skupiny Knauf a působí ve více než 50 zemích světa, kde zaměstnává přes 5 000 lidí. Knauf Insulation je společensky odpovědnou firmou, která aktivně prosazuje ideu trvale udržitelného rozvoje. Neustále snižuje ekologický dopad své výroby, zaměřuje se na zpracování recyklovaných a rychle obnovitelných surovin. V ČR postavila jeden z nejmodernějších závodů na minerální vlnu v Evropě v Krupce u Teplic, kde také aktivně podporuje místní komunitu.

Více na: www.knaufinsulation.cz


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...