Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zdravé bydlení s Chytrou izolací®

V poslední době se v souvislosti se zateplením domů klade stále větší důraz nejen na snížení provozních nákladů objektu, ale také na komfort užívání a zdravé životní prostředí. Velmi vhodnou variantou takového řešení je investice do tzv. „Živé fasády“.

Jedná se o systém zateplení obvodových plášťů s využitím odvětrávaných, případně difuzně otevřených konstrukcí – tepelně izolační pěny Chytrá izolace® a finálního pohledového krytu, jehož výběr záleží čistě na přání a vkusu každého zákazníka. Systém „Živé fasády“ lze kombinovat s několika systémy. Pro difuzně otevřené konstrukce volíme nejčastěji kryt Novabrik – Therm a pro odvětrávané fasády lze využít nejrůznější deskové obkladové materiály na bázi dřevotřísky OSB, cementovlákna, případně vysokotlakého laminátu.

Systém odvětrávané fasády v kombinaci s Chytrou izolací® eliminuje chyby, které se mohou vyskytnout při instalaci kontaktního zateplovacího systému. Aplikace se provádí plošným nástřikem do předem připravené podkonstrukce, která zároveň vytváří vzduchovou mezeru mezi izolační vrstvou a pohledovým krytem. Díky difuzně otevřené struktuře dochází k průchodu difuzních par ven z objektu. Tyto páry na sebe současně vážou oxidy dusíku, případně jiné škodliviny. Živá fasáda tak vytváří zdravé životní prostředí.

Izolační pěna dokonale přilne k izolované konstrukci bez jakéhokoliv kotvení, odpadá tak nebezpečí vzniku tepelných mostů a vzduchových kapes, ve kterých by mohla zkondenzovat vlhkost a rezonovat zvuk. Chytrá izolace® tak vytváří dokonalou tepelnou a akustickou pohodu i zdravé prostředí pro komfortní bydlení.

Více informací a videoukázky – www.chytraizolace.cz.

 
 
Reklama