Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Stropy MIAKO nově i s KARI sítí

Stropy HELUZ MIAKO jsou od jara 2012 nově dodávány i s KARI sítí. Ta je od dubna 2010 nedílnou součástí monolitické desky nad stropními deskami. Společná dodávka cihelných stropních prvků zároveň s potřebným množstvím KARI sítě ušetří zákazníkům starosti i náklady. HELUZ MIAKO se vyznačuje velkou variabilitou použití a lze jej použít i při členitých a nepravidelných půdorysech místností.

Stropní systém HELUZ MIAKO je součástí komplexního cihelného systému HELUZ. Vyznačuje se velkou variabilitou použití a lze jej použít i při členitých a nepravidelných půdorysech místností. Po doplnění výztuže je možné jejich využití i jako spojitých nosníků nebo pro konzoly např. balkónů a schodišťových podest. Kromě kvalitních technických vlastností se cihelné stropy vyznačují také dobrou akumulací tepla. Ta zabraňuje rychlým změnám vnitřní teploty v závislosti na změnách teploty vnější, a tak nedochází k rychlému prochladnutí místností v zimě a jejich přehřívání v létě. Díky schopnosti přijímat a uvolňovat vlhkost vytváří tato stropní konstrukce v místnostech také zdravé mikroklima. Pro bytovou a občanskou výstavbu jsou tyto keramické stropy vhodné také z hlediska požární odolnosti a akustických parametrů. Nenáročná manipulace s jednotlivými prvky umožňuje ruční montáž bez použití techniky. Stropy HELUZ MIAKO je tak možné ukládat na libovolné stěnové systémy s dostatečnou únosností a lze je použít i pro stavby, kde je omezený přístup techniky. Využití najdou v novostavbách i při rekonstrukcích.

Stropy se skládají z keramobetonových nosníků a keramických vložek. Jejich součástí jsou také keramické věncovky HELUZ určené pro vnější obezdívání stropní konstrukce. Vyrábějí se v pěti výškách shodných s tloušťkou stropní konstrukce a jsou určeny k vytvoření cihelného obvodového pláště železobetonových věnců. Spolu s vloženým tepelným izolantem – nejčastěji polystyrénem o tloušťce min. 100 mm, který je také součástí dodávky, zajišťují požadovanou tepelnou izolaci stropní konstrukce.

V rámci svých služeb nabízí společnost HELUZ specifikaci a výpočet materiálové spotřeby, zpracování kladečského plánu stropních nosníků a vložek, v případě zájmu také kladečského a střihačského plánu sítí pro optimální uložení sítí v ploše stropu, dále odborné poradenství či služby statika.

HELUZ stropy MIAKOHELUZ stropy MIAKOHELUZ stropy MIAKO
HELUZ stropy MIAKOHELUZ stropy MIAKOHELUZ stropy MIAKO

HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.