Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová energeticky úsporná roleta - zastíní i šetří energii

Nová dvojitě plisovaná roleta od společnosti VELUX reguluje prostup slunečního světla, spoluvytváří příjemné vnitřní klima a současně pomáhá šetřit energii. Díky použitým kvalitním materiálům a izolačním hliníkovým vrstvám zabraňuje v zimě úniku tepla z interiéru a také prostupu chladu do místnosti. Proto můžete použitím nových dvojitě plisovaných rolet VELUX v zimních měsících snížit tepelné ztráty a ušetřit energii i finance potřebné na vytápění.

Tepelná pohoda v interiéru

Dvojitě plisované rolety VELUX FHC jsou konstruovány tak, aby maximalizovaly energetickou účinnost střešních oken a ještě umocnily jejich izolační vlastnosti. Rolety v sobě snoubí elegantní vzhled plisované rolety s tepelně izolačními vlastnostmi hliníkové fólie umístěné na vnitřní straně dvojitého plisé. Použitím energeticky úsporných rolet FHC lze v zimě snížit úniky tepla z interiéru až o 34 %. Zajišťuje tak optimální tepelný komfort v interiéru.

Zdravý domov

Snížení tepelných ztrát je obzvlášť důležité při chladných zimních nocích, kdy chceme teplo udržet uvnitř, aby neunikalo zbytečně ven. Energeticky účinné dvojitě plisované rolety VELUX FHC regulují vnitřní teplotu a přispívají tak ke zdravějšímu a pohodlnějšímu vnitřnímu klimatu. Základem zdravého domova je však i dostatek denního světla a čerstvého vzduchu, kdy bychom ani v nejchladnějších částech roku neměli zapomínat na pravidelné provětrání interiéru.

Důmyslný design

Rolety VELUX FHC zatažené
Rolety VELUX FHC

Roleta FHC se instaluje na vnitřní stranu střešního okna a při zatažení poskytuje úplné zatemnění. Díky zeštíhlenému designu vodicích lišt zabírá konstrukce rolety na střešním okně minimum plochy a tím je v případě nezatažené rolety zajištěn maximální přísun denního světla do interiéru. Ovládání pomocí spodní a horní lišty umožňuje flexibilní nastavení rolety v jakékoli poloze na okně a lze si tak dopřát jen přistínění.

Dvojitě plisovaná roleta je vedena v bočních lištách, které také skrývají ovládací lanka. Kompaktní a důmyslný design rolety tak vytváří elegantní a funkční celek. Díky unikátnímu systému Pick&Click se rolety snadno instalují na jakýkoliv typ střešních oken VELUX během několika minut.

Roletu FHC lze zkombinovat s předokenní roletou VELUX, která v zimě zabraňuje úniku tepla až o 15 %. Pro lepší ochranu proti letním slunečním paprskům a přehřívání interiéru můžeme dvojitě plisovanou roletu FHC zkombinovat s předokenní roletou nebo venkovní markýzou, které zachytí horké sluneční paprsky dříve, než dopadnou na okenní tabuli. Kombinace zmíněných výrobků je ideálním řešením z hlediska optimalizace energetické bilance okna.

Pro lepší vzhled

Rolety VELUX FHC detail 1
Rolety VELUX FHC detail 2

Nová dvojitě plisovaná roleta pro úsporu energie FHC je v nabídce v devíti barevných provedeních, které vhodně doplní moderní interiér. Vodicí lišty si lze zvolit v hliníkovém nebo v bílém provedení – tzv. bílá linie umožňuje sladit bílé vodicí lišty s bílými plastovými střešními okny VELUX s dřevěným jádrem a harmonicky tak dotvořit vzhled domova.

Dvojitě plisované rolety VELUX FHC pro úsporu energie lze pořídit od 2 290 Kč (včetně DPH).

Energeticky úsporná roleta FHC je aktivním příspěvkem společnosti VELUX k vývoji trvale udržitelných staveb. Roleta FHC představuje nový, jedinečný způsob využití přirozených vlastností vzduchu k izolaci, a proto je trvale udržitelným řešením, jež významně přispívá k energetické rovnováze celého okna.

Technické hodnoty jsou určené standardizovanými zkouškami a výpočty v souladu s mezinárodními normami EN ISO 12567-2, EN 13363-2 a ISO 15099.

 
 
Reklama