Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

SATJAM obdržel ocenění Česká kvalita

Společnost SATJAM získala 10. listopadu 2015 významné ocenění Česká kvalita. Stalo se tak během slavnostního galavečera v Národním domě na pražských Vinohradech. Za úspěchem stojí krytiny SATJAM Grande, SATJAM Roof, SATJAM Bond, SATJAM Rapid a samozřejmě také letošní novinka SATJAM Trend.


 

Česká kvalita je od roku 2002 národním programem kvality vlády a každoročně vyzdvihuje výrobky, které prošly pečlivými testy v akreditovaných zkušebnách a zákazníkům garantují jak kvalitu, tak bezpečnost. Zmíněné krytiny SATJAM nesou pečeť „Česká kvalita – Osvědčeno pro stavbu“. Letos byly takto ohodnoceny pouze dvě firmy a jejich produkty z oblasti stavebnictví.

„Kvalita je dnes spolu s inovacemi klíčovou podmínkou konkurenceschopnosti českých firem. Neméně důležitá je ovšem i pro naše spotřebitele. Kvalitní výrobek pro ně znamená nejen větší užitnou hodnotu a delší životnost, ale i absolutní bezpečnost a zdravotní nezávadnost. V době, kdy inspektoři České obchodní inspekce a dalších kontrolních orgánů stále častěji odhalují na trhu produkty, které mohou ohrozit zdraví, nebo dokonce i životy našich občanů, usnadňuje nezávislé značení kvalitního zboží a služeb spotřebitelům orientaci při nákupech,“ řekl ministr průmyslu a obchodu Jan Mládek. Upozornil tak na skutečnost, že za poslední 4 roky vzrostl počet hlášení z České republiky do evropského systému RAPEX na pětinásobek. Téměř 90 procent výrobků v této databázi nebezpečných produktů představuje závažné riziko pro zdraví nebo život.


Ocenění Česká kvalita garantuje spotřebitelům, že se podobných rizik nemusejí obávat. Platnost ocenění je časově omezená a pro každý výrobek je uvedena v certifikátech, které jsou ke stažení na webových stránkách www.satjam.cz. K testování se firmy přihlašují samy, dobrovolně a na své náklady. Ocenění nedostávají automaticky, ale pouze pokud se skutečně prokáže výjimečná kvalita produktu. Neméně důležitá je také spokojenost zákazníků. Na objektivitu a nestrannost programu dohlíží řídicí výbor složený ze zástupců spotřebitelských organizací, podnikatelských svazů, orgánů státní správy, Rady kvality ČR a České společnosti pro jakost.

Příkladné vlastnosti produktů jsou zajištěny trvale a v době platnosti certifikátu opakovaně prověřovaný kontrolory. Při každém přezkoušení musí náhodně vybraný vzorek z prodejní sítě vykazovat stejné vlastnosti jako při prvních testech, které udělení ocenění předcházely. Protože jsou zkušební požadavky sladěny s evropskými normami a měřítky, obstojí výrobky se značkou Česká kvalita bez problému i při srovnání se zahraničními produkty. Společnosti SATJAM se tak aktuálně daří úspěšně exportovat například na Slovensko.

Další informace jsou k dispozici na www.ceskakvalita.cz.


SATJAM s.r.o.
logo SATJAM s.r.o.

SATJAM s.r.o. působí na českém trhu od roku 1995 jako dodavatel kovových lehkých střešních krytin, trapézových plechů, okapových systémů a profilů, fasádních systémů, doplňků a mnoha jiných výrobků používaných ve stavebnictví.