Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Rekonstrukce střechy na podzim

Podzimní počasí stavebním pracím opravdu přeje. Řada prodejců navíc nabízí zajímavé cenové akce na vybrané stavební materiály. Podobně je tomu i v případě pálených střešních tašek TONDACH, které u dodavatelů ve vašem okolí můžete teď na podzim výhodně získat hned v pěti akčních provedeních.

Aktuální akční modely pálené tašky TONDACH
  • Brněnka 14 červená engoba
  • Stodo 12 měděná i černá engoba
  • Figaro 11 červená engoba
  • Hranice 11 červená engoba

Brněnka 14 červená engoba

Prvním modelem pálené střešní tašky, který mnoho prodejců TONDACH nabízí v rámci podzimní akce výhodněji, je Brněnka 14 v provedení červená engoba. Jedná se o klasický formát střešní tašky s možným délkovým posunem při pokládce až o 60 mm, rozteč střešních latí 280 – 340 mm. Má dvojité drážkování na boku, v hlavové části pak vodní drážku a velmi pevné spojení.

Stodo 12 měděná i černá engoba

Akčním modelem na podzim 2015 je také taška Stodo 12, a to dokonce ve dvou variantách - měděné a černé engobě. Stodo 12 je moderní střešní taška s dvojitým hlubokým drážkováním. Díky tomu umožněna nejen významná ochrana proti vlivům větru, ale také délkový posun tašky o celých 40 milimetrů. Na lícové straně střešní tašky Stodo 12 se nachází plochý středový žlábek, který v celkové ploše vytváří jemnou strukturu střechy. Tento typ střešní krytiny se pokládá výhradně takzvaně na střih.

Mohlo by vás zajímat: Pálená střešní taška posuvného typu Stodo 12 se kromě momentálních akčních provedení (měděná engoba, černá engoba) vyrábí také v tmavě hnědé engobě, režné variantě a dále v glazuře Amadeus natur, kaštanově hnědé a břidlicově černé.

Figaro 11 červená engoba

Další z letos na podzim u prodejců zvýhodněných modelů pálených tašek TONDACH je prakticky stále novinka na našem trhu - moderní střešní taška Figaro 11, konkrétně v provedení červená engoba. V čem se taška Figaro 11 odlišuje, poznáte hned na první pohled. Je totiž plochá a má velmi elegantní moderní design.

Co se týká technických parametrů, je Figaro 11 vysoce hospodárná posuvná velkoplošná taška, která v ploše vytváří na střeše rovnou a hladkou strukturu. Ve vertikálním i horizontálním směru je Figaro 11 opatřena drážkami, které zajišťují dostatečnou ochranu podstřeší i v oblastech s extrémními klimatickými podmínkami. Délkový posun střešní tašky je navíc možný až o 45 mm. Kromě akční varianty červená engoba se model Figaro 11 rovněž vyrábí ve variantách režná, černá engoba a hnědá engoba.

Posuvná taška Brněnka 14 v provedení červená engoba je zařazena mezi akční modely pro podzim 2015
Posuvná taška Brněnka 14 v provedení červená engoba je zařazena mezi akční modely pro podzim 2015

Plochá taška Figaro 11 v provedení červená engoba. Tato posuvná taška je poslední novinkou TONDACH

Hranice 11 červená engoba

Čtvrtým podzimním akčním modelem u prodejců TONDACH je Hranice 11 v povrchové úpravě červená engoba. Hranice 11 je posuvná taška opatřená drážkami a její konstrukce umožňuje, aby při pokládce byly tašky kladeny na střešní latě o roztečích v rozmezí 340 až 400 milimetrů. Těsnost krytiny je zvýšena bočními drážkami a také vodní drážkou v hlavové části – obstojí tak bez problémů i v extrémních podmínkách. Pokrytí střechy je jednoduché a přitom vysoce bezpečné, délkový posun je možný až o 60 mm.

Stodo 12 měděná engoba
Stodo 12 měděná engoba
Stodo 12 černá engoba
Stodo 12 černá engoba
Figaro 11 červená engoba
Figaro 11 červená engoba
Brněnka 14 červená engoba
Brněnka 14 červená engoba
Hranice 11 červená engoba
Hranice 11 červená engoba

Prodejci TONDACH ve vaší blízkosti

Přehled prodejců střešní krytiny ve vašem okolí naleznete v katalogu prodejců na webu výrobce pálených tašek TONDACH.

Hladký hřebenáč – poslední novinka

Obdobně jako už zmiňovaný plochý model tašky Figaro 11, i hladký hřebenáč č. 6 o šířce 22,5 cm se nově vyrábí také přímo u nás v České republice. Tak je příznivě ovlivněna rychlost dodání i výsledná cena produktu. Tento typ hladkého hřebenáče se hodí nejen k ploché tašce Figaro 11, ale rovněž ke střešním taškám s vlnou, jako je Samba 11 nebo Románská 12 i k taškám drážkovým (Hranice 11, Francouzká 12).

Inspirace není nikdy dost

Stále se nemůžete rozhodnout, jak přesně by vaše nová střecha měla vypadat a který model pálené střešní tašky zvolit? Pak vám jistě pomůže inspirovat se. Speciálně pro tento účel na svém webu TONDACH spustil online katalog produktů, ve kterém můžete materiály vybírat podle barvy, tvaru, povrchové úpravy a dalších kritérií. V galerii realizací si pak prohlédnete daný model tašky v detailu, a to včetně vlastního řešení střechy. Samozřejmostí jsou také kompletní technické údaje a mnoho dalších hodnotných informací, které vám pomohou při rozhodování.

Pro více informací o pálené střešní krytině doporučujeme navštívit přímo webové stránky výrobce www.tondach.cz.

 
 
Reklama