Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Figaro 11 - moderní plochá pálená taška vyráběná v Česku

Pravá pálená střešní taška TONDACH je tradiční přírodní produkt, který se vyznačuje vysokou odolností a osobitým stylem. Ke stávajícím modelům těchto oblíbených střešních tašek se však letos přidává ještě nováček na českém trhu - moderní plochá pálená střešní taška Figaro 11, která nadchne svým jednoduchým designem a čistými liniemi.

Hladká struktura střechy díky posuvné velkoplošné tašce

Tato nová plochá pálená taška je nejen velmi zajímavá svým vzhledem, protože ve výsledku vytváří hladkou strukturu střechy, ale také vysoce praktická. Je posuvná a její součástí jsou drážky ve vertikálním i horizontálním směru zajišťující bezpečnou ochranu podstřeší i v náročných klimatických oblastech. Co se týče pokládky, na pokrytí jednoho metru čtverečního střechy je potřeba pouhých 10,9 kusů této moderní střešní krytiny (odtud také číslo 11 v názvu). Dosud byl tento typ střešní krytiny TONDACH vyráběn pouze v zahraničí a importován v rámci koncernu z Rakouska. Nyní se taška Figaro 11 vyrábí nově přímo u nás z místních surovin – konkrétně v Hranicích. To zjednodušuje logicky celý proces distribuce a následného prodeje, což se pozitivně promítá také do výsledné ceny tohoto modelu pálené tašky.

Odolnost pravé pálené tašky je pečlivě testována v laboratoři

Nová pálená taška Figaro 11 odpovídá nejnovějším trendům nejen jedinečným vzhledem, ale také funkčností. Odolnost a mrazuvzdornost tohoto, ale také všech ostatních modelů, je v rámci každé šarže výrobku pečlivě zkoušena a testována například tím, že prochází 150ti zmrazovacími cykly. Tento nejdůležitější kontrolní test odolnosti střešních tašek, který např. výrobci v některých evropských státech v takovém rozsahu neprovádějí, ověřuje, že pálená taška bez problémů odolá i velmi ztíženým klimatickým podmínkám. Proto pokud někdo zvažuje už tak riskantní zahraniční nákup, měl by se předem mimo jiné informovat, jaké normy mají místní tašky splňovat a zda je krytina dostatečně odolná i pro použití v našich podmínkách. Především v této oblasti se se totiž vyplatí důvěřovat našemu českému výrobku.


Plochá taška Figaro 11 vytváří čisté linie a jednoduchý design

Novinka Figaro 11 v povrchové úpravě - červená engoba

Povrchové úpravy pálených tašek nejsou jen designová záležitost

Co se týče barevných provedení a povrchových úprav, momentálně je za zaváděcí cenu k dostání ve všech čtyřech barevných odstínech. Kromě režné varianty je plochá pálená střešní taška Figaro 11 k dostání také v povrchové úpravě engoba, která jí dodá červenou, hnědou nebo elegantní a oblíbenou černou barvu. A co vlastně pojem "engoba" znamená. Engobování pálených tašek je proces, při kterém je ještě před samotným výpalem na střešní tašku nanášena speciální směs křemičitých látek včetně barevných pigmentů. Následně engobou opatřená taška projde výpalem při teplotách přesahujících 1000°C, čímž dojde k dokonalému slinutí povrchové úpravy s podkladem. Nejedná se tedy v žádném případě o nějaký nátěr či nástřik přidávaný až po vypálení tašky. Engoba i glazura dále zušlechťují tašku a takto povrchově upravené tašky jsou ještě odolnější.

Technické parametry ploché pálené posuvné tašky TONDACH Figaro 11

Celková šířka277 mm
Celková délka470 mm
Krycí délka340-385 mm
Hmotnost 1ks4,1 kg
Potřeba na 1m2od 10,9 ks
Minimální sklon střechy
Bezpečný sklon30°
S těsným podstřeším24°
S vodotěsným podstřeším20°

Pálená taška odolá UV záření i agresivnímu louhu


Posuvná taška Brněnka 14, engoba červená - právě v podzimní akci

Jak engoba, tak samozřejmě také glazura, která je obdobným procesem povrchové úpravy pálené tašky, při kterém je použito větší množství křemičitých látek, propůjčují střešní krytině nejen barvu ale i určitý stupeň lesku. Další velmi praktickou funkcí povrchových úprav je vyšší stupeň ochrany. Pálená střešní krytina tak ještě lépe odolává UV záření, louhům, kyselým dešťům, usazování nečistot apod. Díky tomu je pálená taška TONDACH stálobarevná a nemění svůj vzhled ani vlastnosti.

Stejně, jako pro všechny ostatní typy pálených střešních tašek v každé barevné variantě a povrchové úpravě, tak i pro model Figaro 11 dodává největší český výrobce pálené střešní krytiny TONDACH ucelený systém střešních doplňků pro vytvoření kompletní střechy. V nabídce tak najdete nejen rozdělovací a ukončovací hřebenáče, ale také větrací a protisněhové tašky nebo protisněhové háky, podstřešní folie, větrací pásy hřebene, nároží apod.

Větrací tašky a ochrana proti sněhu nejsou záležitostí jen pro horské oblasti

Odborníci z řad výrobců střešní krytiny i samotných pokrývačů se shodují, že právě střešní doplňky ve formě větracích tašek nebo protisněhových opatření by rozhodně neměly být při stavbě či rekonstrukci střechy podceňovány. Přestože tomu řada laiků nebo neodborných řemeslníků odmítá věřit, protisněhové tašky a protisněhové háky mají svůj smysl i v nižších nadmořských výškách a určitě nepatří pouze do hor. Tím, že sníh na střeše zadrží, umožňují jeho postupné odtávání. Zamezují tak často velmi vysokým škodám nebo dokonce i nebezpečným úrazům, které bývají způsobeny padající lavinou sněhu. Větrací tašky, které by neměly chybět na žádné střeše, zase dovolují dostatečnou cirkulaci vzduchu v podstřeší tak, aby případná vlhkost rychle vysychala a střešní plášť si tak udržel dlouhou životnost.


Oblíbená taška Stodo 12, glazura břidlicově černá - z podzimní akce

Pálená taška Samba 11, glazura amadeus černá - z podzimní akce

Nejdelší záruka a podzimní akce na střešní tašky TONDACH

O dlouhověkosti a odolnosti všech pálených střešních tašek TONDACH také vypovídá záruka All Inclusive, kterou výrobce poskytuje na celých 33 let. Jedná se o nejdelší záruka na pálené střešní tašky poskytovanou v ČR. Není však žádným tajemstvím, že pálené střešní tašky vydrží v dobré kondici po několik generací, nezřídka více než celé století.

Momentálně je navíc možné v rámci podzimní akce několik nejoblíbenějších modelů pálených střešních tašek TONDACH pořídit za pouhých 65% ceny. Nadmíru výhodně tak můžete získat například vybrané modely pálené tašky Brněnka 14, Stodo 12 nebo Samba 11.

Pro více informací o jednotlivých typech pálených tašek, unikátní výrobní technologii a cenových akcích navštivte webové stránky výrobce http://www.tondach.cz.

 
 
Reklama