Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zelené střechy nad Prahou s využitím systému Knauf Insulation Urbanscape

Zelené střechy ochlazují stavbu i okolní vzduch a v neposlední řadě narušují vznik efektu tzv. městského tepelného ostrovu. Hlavním problémem, se kterým se zelené střechy potýkají, bývá vysychání. Knauf Insulation Urbanscape jako hlavní složku ve skladbě používá patentovanou vrstvu minerální vlny s velmi nasákavými polymery, které dokážou zadržovat dostatek vody v suchých obdobích.

Pokud chce někdo v Česku poznat komplexní přístup k ekologickému bydlení, navíc bytovému, zavítá pravděpodobně do Malešic, konkrétně do domů Ecocity.

Ecocity Malešice 1 zelené střechy Urbanscape EcoCity
Ecocity Malešice 1
Ecocity Malešice 2 zelené střechy Urbanscape EcoCity
Ecocity Malešice 2

Developerská společnost JRD patří v České republice k průkopníkům energeticky úsporné výstavby a ekologického bydlení. V současné době je na tomto trhu lídrem, a to především ve stavbě větších bytových celků. První dvě etapy projektu Ecocity Malešice nabídnou celkem 110 bytů s parametry pasivního standardu. Udržují zdravé vnitřní prostředí, šetří náklady a využívají kvalitní přírodní materiály. Mezi nimi i nový systém zelené střechy Knauf Insulation Urbanscape.

Zelená střecha systémem Urbanscape v Ecocity Malešice zelené střechy Urbanscape EcoCity
Zelená střecha systémem Urbanscape v Ecocity Malešice
Realizace zelené střechy Urbanscape v Malešicích zelené střechy Urbanscape EcoCity
Realizace zelené střechy Urbanscape v Malešicích

Zelené střechy domům dodávají příjemný vzhled, který ocení nejen majitel, ale i kolemjdoucí a sousedé. Ochlazují stavbu i okolní vzduch a v neposlední řadě narušují vznik efektu tzv. městského tepelného ostrovu. Hlavním problémem, se kterým se zelené střechy potýkají, bývá vysychání. Pokud chcete dosáhnout stále zelené střechy a použijete skladbu s klasickým substrátem, který je vláhu schopen udržet jen ve vysoké vrstvě, budete řešit další možný nedostatek zelených střech, a tím je vysoké zatížení konstrukce. Oba tyto nedostatky dokáže odstranit právě zmíněný systém Urbanscape použitý i v Malešicích.

Skladba systému Urbanscape 2 zelené střechy Urbanscape EcoCity
Skladba systému Urbanscape 2
Zelená střecha Urbanscape detail zelené střechy Urbanscape EcoCity
Zelená střecha Urbanscape detail

Knauf Insulation Urbanscape je maximálně jednoduchý na instalaci, údržbu a minimálně zatěžuje konstrukci střechy. Jako hlavní složku ve skladbě používá patentovanou vrstvu minerální vlny s velmi nasákavými polymery, které dokážou zadržovat dostatek vody v suchých obdobích pro vrchní vrstvu rostlin z rodu rozchodníků. Instalace této zelené střechy v Malešicích je první svého druhu v České republice a názorně dokazuje možnosti Knauf Insulation Urbanscape. Ten je vhodný nejen do místního klimatického pásma, ale hlavně i pro ozeleňování starších střech, jejichž konstrukce snesou jen menší zátěž, ale mohou pomoci narušovat městské tepelné ostrovy.

Více o zelených střechách Urbanscape.

Více o Ecocity Malešice.


KNAUF INSULATION, spol. s r.o.
logo KNAUF INSULATION, spol. s r.o.

KNAUF INSULATION, spol. s r.o. dodává klientům izolace ze skelné a kamenné vlny. Nabízí široké spektrum produktů pro bytové a nebytové budovy a zaměřuje se na komplexní řešení ve snižování energetické náročnosti. Staví na 30 letech zkušeností a patří ...