Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

S roletami počítejte již při stavbě domu

Rolety a screenové clony bývají v českém prostředí vnímány spíše jako nadstandardní doplňky a málokdo myslí na jejich začlenění do projektu již při stavbě či rekonstrukci domu. Přitom nosné roletové a žaluziové překlady, do kterých lze následně osadit různé venkovní stínicí systémy, přinášejí budoucím uživatelům řadu výhod spočívající ve zvýšeném komfortu, úspoře i zabezpečení majetku.

Jedním z předních výrobců stínicích systémů je společnost Building Plastics ČR, s.r.o., která ve spolupráci s českým výrobcem HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. dodává na český i zahraniční trh ideální řešení pro každou novostavbu. Její roletový systém MINIROL® tvoří kompaktní provedení se speciálním nadokenním překladem právě z dílny HELUZU. Umožňuje instalaci v první fázi výstavby a až dodatečnou montáž rolet samotných, např. z důvodu omezeného rozpočtu v první fázi stavby. Vedle toho nabízí možnost použití zapuštěné vodící lišty, která vylepší celkový design i stabilitu celého systému.

Předokenní rolety do překladů přinášejí řadu výhod

Instalace roletových systémů do takto připraveného překladu je již pak jen otázkou výběru odvislého do estetických a finančních preferencí budoucího majitele. Klíčový je pro kvalitu a izolační efektivitu rolet materiál, ze kterého jsou vyrobeny její lamely.

Systémy MINIROL® disponují lamelami z hliníku a tzv. PUR pěny, které dokážou minimalizovat únik tepla (v závislosti na kvalitě stávajícího okenního osazení může úspora nákladů dosáhnout až jedné třetiny) a dále také maximálně izolovat nežádoucí světlo a zvuk z venkovního prostoru. Vedle bezpečnostního hlediska jsou právě toto hlavní přínosy pořízení stínicích systémů.

MINIROL

Důležitým aspektem je také ovládání rolet, které je v tomto případě možné jak ručně (šňůrou, popruhem či klikou), tak motoricky, což dále zvyšuje uživatelský komfort. Systémy MINIROL® také umožňují zaintegrovat ovládání rolet v duchu inteligentní domácnosti.

„Prostřednictvím centrální jednotky SELVE iveo Home Server lze všechny naše rolety, screenové clony či garážová vrata ovládat a plně regulovat odkudkoli a kdykoli, ať už jste na cestách, v zaměstnání nebo na dovolené,“ uvádí Radek Havelka obchodní ředitel společnosti Building Plastics a dodává: „Stačí mít k dispozici domácí připojení k internetu (jednotka funguje na bázi WiFi) a mobilní komunikační zařízení jako je smartphone, notebook/PC či tablet, ovládání přímo v domácnosti pak probíhá přes dálkový ovladač či pevné ovládání umístěné na stěně.“ Ovládání programu je velmi intuitivní a jednoduché, jeho prostřednictvím je možné ovládat až 64 předokenních nebo screenových clon. Domácnost pod kontrolou tak může mít každý člen rodiny.

MINIROL

Více informací o roletových systémech a jejich použití lze najít na webu www.minirol.cz.

Společnost Building Plastics se úzce se specializuje na rolovací systémy v oblasti výplní stavebních otvorů. A to z pozice výrobce jednotlivých komponentů jak pro privátní, tak i průmyslový sektor. Naše systémy jsou dodávány zákazníkům v téměř celé Evropě a představují synonymum pro špičkovou kvalitu za příznivou cenu. Navíc využíváme nejnovějších technologií, které jsou šetrné k životnímu prostředí. Pod ochranou značkou MINIROL nabízíme finální produkty kompletované právě z komponent BUILDING PLASTICS a nabízené prostřednictvím kvalifikovaných partnerů s mnohaletými zkušenostmi v oblasti rolovacích systémů.


HELUZ cihlářský průmysl a.s.
logo HELUZ cihlářský průmysl a.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. patří mezi tři největší výrobce zdících systémů na našem trhu, jako jediná je ryze česká. Zákazníkům nabízí kompletní cihelný systém pro hrubou stavbu.