Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nová PUR pěna Ceresit TS 22 s adaptérem přináší 2x2 výhody

Na obalu této novinky na první pohled zaujme označení 2x2. Odpověď je jednoduchá - čtyři jsou hlavní benefity jednosložkové polyuretanové pěny. Nová pěna v nabídce stavební chemie Ceresit je vhodná pro zimní i letní aplikace a je možné s ní pracovat jak s klasickou pistolí, tak i s přiloženým trubičkovým aplikátorem.

PUR pěna Ceresit TS 22 s adaptérem je inovativní novinkou na českém trhu. Nově má pistolová PUR pěna na každé dóze připevněn trubičkový adaptér. Pěnu tak můžete aplikovat klasickou pistolí a v případě, že ji nemáte nebo se Vám právě pistole rozbije nebo ji jen nechcete vytahovat, můžete použít přiložený trubičkový aplikátor. Ale pozor - nevýhody trubičkových pěn, tj. velké následné expanze pěny, se však u této novinky nemusíte v případě práce s trubičkovým adaptérem bát! Použitý aplikátor se od klasických trubičkových pěn zásadně odlišuje – práce s ním je velmi přesná, expanze pěny je nižší než u standardních trubičkových pěn, výtěžnost je však vyšší. Přiložený adaptér se dá navíc používat opakovaně - lze ho čistit klasickým čističem PU pěny. Aplikace pomocí pistole zachovává hlavní výhody pistolových PUR pěn Ceresit - přesné a ekonomické dávkování, dobrou kontrolu průtoku a nízký tlak vytvrzování.

Pěna Ceresit TS 22 je navíc all season - tedy celoroční. Nemusíte tak vybírat mezi „letní“ a „zimní“ variantou PUR pěn. V zimě můžete pěnu aplikovat i při teplotách 10°C pod bodem mrazu. Plochy mohou být mokré, ne však pokryté ledem nebo sněhem. Z jednoho 750 ml balení lze odhadem získat 43 litrů pěny, skutečný objem však závisí na konkrétních podmínkách – teplotě, vlhkosti, prostoru pro expanzi apod. V zimě při nízkých teplotách je expanze vždy o něco nižší.

Nová PUR pěna Ceresit TS 22 s adaptérem
Nová PUR pěna Ceresit TS 22 s adaptérem
S pěnou Ceresit TS 22 lze pracovat jak s klasickou pistolí, tak i s trubičkovým adaptérem, který je připevněn ke každé dóze.
S pěnou Ceresit TS 22 lze pracovat jak s klasickou pistolí, tak i s trubičkovým adaptérem, který je připevněn ke každé dóze.

Aplikace pomocí trubičkového adaptéru je velmi snadná – stačí sejmout z dózy plastový uzávěr a fixační konec trubičkového aplikátoru ve tvaru šipky vložit do otvoru připraveného na plastovém závitovém uzávěru. Pak otočíte adaptérem o 90° a nasadíte jej na ventil pěny – aplikátor je připravený k použití, když uslyšíte lehké cvaknutí.

Pěna je vhodná pro montáž okenních a dveřních rámů, vyplňování dutin, utěsňování otvorů ve střešních konstrukcích a v izolačních materiálech, vytváření zvukově odolných clon, vyplňování mezer okolo potrubí a k fixaci a izolování stěnových panelů, střešních tašek ap.

Pro pěnu Ceresit TS 22 je – podobně jako pro další jednosložkové polyuretanové pěny Ceresit – charakteristická skvělá přilnavost k většině materiálů, vysoká tepelná a akustická izolace, odolnost proti vlhkosti i stárnutí a velmi dobré plnící schopnosti. Novinka v nabídce PUR pěn Ceresit je dostupná v síti autorizovaných a certifikovaných prodejen stavební chemie Ceresit.

 
 
Reklama