Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Osvědčená spárovací hmota Ceresit CE 40 přichází v nové podobě s vylepšenými vlastnostmi

Na trh přichází v průběhu léta nová generace flexibilní spárovací hmoty Ceresit CE 40 Aquastatic a s ní i nová polymerová technologie SILICA ACTIVE. Ta k dosavadní Trojité ochraně MicroProtect přidává spárovací hmotě nové, vylepšené vlastnosti.

Ceresit CE 40 5 kg 2015
Ceresit CE 40 5 kg 2015

Koncoví zákazníci i realizační firmy se navíc mohou těšit na nový barevný koncept a nové odstíny barev, inspirované čtyřmi přírodními elementy – vždyť spára mezi dlaždicemi není jen funkčním prvkem, ale zvýrazňuje krásu celé koupelny. Vše podtrhne nový obal spolu s novým stylem komunikace.

 
Ceresit CE 40 Microprotect Trojitá ochrana logo
Ceresit CE 40 Microprotect Trojitá ochrana logo

Prémiová technologie pro dokonalé spáry:
nová receptura, nový obal a rozšířený vzorník barev

Spárovací hmotu Ceresit CE 40 Aquastatic asi není potřeba představovat, svoji oblibu si získala brzy po svém uvedení na trh. Už první generace obsahovala hydrofobní přípravky, které zvyšovaly její odolnost proti pronikání vody. Díky Trojité ochraně MicroProtect navíc zabraňovala usazování plísňových spor ve spárách a chránila spárovací hmotu před napadením plísněmi, houbami a jinými nežádoucími mikroorganismy.

 
Silica active logo

To vše zůstalo, díky nové technologii SILICA Active se však u inovované spárovací hmoty objevují nové výhody:

  • rychlejší vytvrzování a mytí u gresových i keramických obkladů a dlažeb,
  • zvýšená odolnost proti poškrábání a vzniku prasklin,
  • dokonalá stálost a intenzita barev bez výkvětů.
Ceresit CE 40 lupa Silica Active

Nová generace spárovací hmoty Ceresit CE 40 pro spáry šířky od 1 do 8 mm je právě díky unikátní technologii SILICA ACTIVE ideální pro prostory dlouhodobě vystavené vlhkosti jak v interiéru (koupelny, sprchy, kuchyně), tak exteriéru (balkony, terasy). S novou technologií SILICA ACTIVE lze s Ceresit CE 40 realizovat vskutku dokonalé spáry. Speciální mikrosilikáty obohacují nyní recepturu produktu Ceresit CE 40 a dělají z něj obzvláště stabilní a odolnou spárovací hmotu. SILICA ACTIVE technologie vytváří vylepšenou hexagonální mikrostrukturu v základní cementové bázi, což vede k vyšší hustotě spárovací hmoty. Ta má za následek vyšší pevnost v tlaku a v ohybu, při zachování výtečné zpracovatelnosti. Nová spárovací hmota Ceresit CE 40 je zároveň díky zvýšené tvrdosti povrchu odolnější vůči poškrábání a vzniku trhlin. A stabilizované barevné pigmenty garantují homogenní vzhled povrchu spárovací hmoty, jeho dokonalou stálost a intenzitu barev bez výkvětů.

Životnost a barevná stálost spáry

Aquastatic logo

Zvýšená odolnost vůči poškrábání a vzniku prasklin zaručuje dlouhodobou životnost spáry a ve spojení s Trojitou ochranou MicroProtect je spára navíc účinně chráněna proti houbám a plísním. Díky prověřenému efektu Aquastatic zůstávají kapky na povrchu spáry a nevsakují se do její struktury, spáry jsou tak výrazně odolnější vůči plísním a poškození. Tím je zaručena dlouhodobá životnost a barevná stálost spáry.

Spárovací hmota je určena pro použití v interiéru i exteriéru, zvláště se doporučuje pro kritické podklady, jako jsou sádrokarton, dřevotříska a plochy s podlahových vytápěním. Flexibilní spárovací hmota Ceresit CE 40 je obzvláště vhodná pro spárování obkladů a dlažby z keramiky, včetně gresové (slinuté keramické dlažby s minimální nasákavostí), skla, mozaiky, přírodního kamene a mramoru (nenáchylného na probarvení) na stěnách i podlahách.

Jednodušší je i práce se spárovací hmotou, což ocení zejména ti, kdo se spárovací hmotou pracují – spárovací hmota je pochozí už po 6 hodinách (dříve po 9 hod.). Doba zaschnutí se pohybuje v rozmezí od 5 do 30 minut a závisí na nasákavosti použitých obkladů, šířce a hloubce spár a podmínkách na stavbě, zejména teplotě vzduchu a podkladu.

Nový barevný koncept a široký výběr odstínů

Ceresit CE 40 barvy čtyř živlů
Ceresit CE 40 barvy čtyř živlů
Ceresit CE 40 vzorník
Ceresit CE 40 vzorník

Nový je i celkový barvený koncept inovované spárovací hmoty. Jednotlivé odstíny jsou v souladu s aktuálními trendy inspirovány čtyřmi přírodními živly – vzduchem, zemí, ohněm a vodou. Mezi barvami vzduchu Ceresit Vzduch najdete přírodní pastelové odstíny bílé, stříbrné a šedé. Tyto barvy ocení lidé, kteří miluji jednoduchost, nadčasovou eleganci a čistý styl svého interiéru. V barvách země převládá barva půdy, kakaa či karamelu. Barevné odstíny Ceresit Země jsou proto ideální volbou pro každého, kdo se chce i doma cítit obklopen barvami země a jejich stabilitou a bezpečím. Autentické odstíny země v této skupině jsou vždy krásné, bez ohledu na měnící se módní trendy nebo nálady. U sytých odstínů ohně upoutají pozornost růžová barva, červené chilli nebo čerň uhlí. Ceresit Oheň je tak ideální volbou pro každého, kdo miluje teplo, vitalitu a energii. Tyto barvy jsou naplněné optimismem, radostí a chutí do života, jsou výrazem emocí a touhy po smyslném životě. Voda a odstíny Ceresit Voda – to jsou barvy oceánů a moří, tedy odstíny modré a zelené. Svěžest a čistota, ale také klid, harmonie, uvolnění a láska k přírodě. Modrá je rovněž barvou touhy a víry a symbolizuje idealismus, ale také úctu a řád.

Ceresit CS 25
Ceresit CS 25

Dosavadních 29 odstínů se rozrostlo až na 32, nové jsou trendové barvy – stříbřitá Carrara, bílobéžová Pergamon a šedá Cementgrey (odstíny Ceresit Vzduch), červená Chilli a černá Coal (Ceresit Oheň) a světle fialová Lila (Ceresit Voda), které v novém vzorkovníku nahradily růžovou Pink, olivově zelenou Olive a modrou Polar.

Spárovací hmotu Ceresit CE 40 doplňuje sanitární silikon Ceresit CS 25 se spolehlivou ochranou proti houbám a plísním MicroProtect. Je zároveň trvale elastický a odolný vůči vysokým teplotám. Stejně jako v případě spárovací hmoty CE 40 i zde je v nabídce široká škála barev plně kompatibilních se spárovací hmotou.

Více informací na www.ceresit.cz

 
 
Reklama