Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Obklady a dlažba wellness zóny v AZ Fitness centru

Obkladači pracovali s lepicími maltami a spárovacími hmotami Ceresit

Z výrobků stavební chemie Ceresit se v prostorách relaxační části centra při lepení a spárování 600 m2 obkladů a cca 350 m2 dlažby uplatnila lepicí malta Ceresit CM 16, na spáry použili obkladači Keraservisu Brno spárovací hmotu Ceresit CE 43 Grand'Elit.

AZ Fitness Brno, které se nachází v nejvyšší stavbě České republiky, brněnském AZ Toweru, zahájilo svou činnost v prosinci roku 2013 a jako třípatrové sportovně-relaxační centrum o rozloze 1725 m2 splňuje ty nejpřísnější kritéria sportující veřejnosti. Do luxusního prostředí nejmodernějšího fitness centra v ČR dodávala obklady a dlažbu firma Keraservis s.r.o. Brno a její obkladači přitom pracovali s lepicími maltami a spárovacími hmotami Ceresit (Henkel ČR).

Důvodů, proč cvičit v tomto sportovně-relaxačním centru je hned několik. Lákavá je návštěva nejvyšší stavby v České republice o výšce 111 metrů, atraktivní je možnost spojit trénink se zábavou a relaxací - Cardio zóna umožňuje připojení k internetu, sledování filmů, ukládání tréninkových deníků apod. Fitness zóna se stroji Life Fitness nejvyšší řady je rozložena v unikátním konceptu Journey, který kombinuje uživatelsky komfortní prostředí, pestré možnosti individuálního tréninku, zábavu a sociální interakci. Po cvičení na špičkových posilovacích strojích čeká na návštěvníka pohodová wellness zóna s vířivkou, parní lázní, finskou saunou, klasickou a temnou odpočívárnou, vyhřívanými lavicemi a privátní vanou pro dvě osoby. K dispozici je samostatný sál pro funkční trénink (součástí jsou závěsná lana, činky, medicinbaly, boxovací pytle, balanční podložky, hrazdy a další pomůcky) nebo venkovní terasa pro originální outdoor trénink či skupinové lekce při východu slunce. AZ Fitness centrum nabízí v Tanečním sálu také prostory pro řadu populárních skupinových lekcí. Nechybí nadstandardní služby - parkování, dětský koutek s hlídáním, výživový poradce, masáže, samozřejmostí jsou kvalitní osobní trenéři.

Z výrobků stavební chemie Ceresit se v prostorách relaxační části centra při lepení a spárování 600 m2 obkladů a cca 350 m2 dlažby uplatnila lepicí malta Ceresit CM 16, na spáry použili obkladači Keraservisu Brno spárovací hmotu Ceresit CE 43 Grand'Elit. Příčná deformace tenkovrstvé flexibilní lepicí malty Ceresit CM 16 je ve třídě S1 a proto je možné maltu použít i pro lepení na kritických podkladech – například pro lepení obkladů a dlažby na podlahách se zabudovaným podlahovým vytápěním nebo na terasách.

Ceresit AZ Fitness - foto 8: Henkel ThomsitCeresit AZ Fitness - foto 9: Henkel ThomsitCeresit AZ Fitness - foto 10: Henkel Thomsit

Vysoký rozliv a pokrytí pod dlažbou spolu s dlouhou otevřenou dobou této flexibilní lepicí malty ocenili i obkladači firmy Keraservis Brno. „Nové fitness centrum nebylo náročné po technické stránce, ostatně nová AZ Tower je novostavba, ale vysoké nároky kladl investor na použité obklady a dlažbu, na kvalitu provedení a na odolnost proti vlhkosti a usazování nečistot. Se sortimentem jsme si poradili – v nabídce máme kvalitní a ověřené produkty od světových výrobců, které splní i nejvyšší nároky na design a kvalitu. V relaxační zóně AZ Fitness Brno jsou použity například italské mozaiky a u nich velmi záleží na kvalitě pokládky a spárování vhodnými produkty, odolnými proti plísním a nečistotám. Parní lázně ve wellness části vyvíjí díky parnímu generátoru vodní páru (100% vlhkost vzduchu) při teplotě 30 až 50°C a v takových podmínkách je prvotřídní pokládka a spárování nutností. Totéž platí pro vířivou vanu nebo privátní whirpool, které relaxační zóna nového fitness centra nabízí. Kvalitní montáž je však u nás i díky stavební chemii Ceresit standardem, takže se vše ke spokojenosti majitele AZ Fitness Brno podařilo zrealizovat,“ uvedl obchodní zástupce společnosti Keraservis Brno ing. Pavel Kučera, který pokládku obkladů a dlažeb koordinoval.

Pro spárování obkladů a dlažeb použili pracovníci firmy Keraservis flexibilní spárovací hmotu Ceresit CE 43 Grand'Elit se zvýšenou chemickou a mechanickou odolností. Tato spárovací hmota je vyztužena mikrovláknem a díky speciální receptuře MicroProtect chrání spáru před pronikáním vlhkosti a usazováním nečistot. Díky zvýšené hydrofobizaci (efekt aquastatic) se totiž kapky vody udržují na povrchu spáry a nevsakují do její struktury. Spárovací hmota Ceresit CE 43 Grand'Elit splňuje požadavky normy ČSN EN 13888:2004 – třídy CG2 WA (spárovací hmota se zvýšenými parametry, s vysokou odolností proti oděru, se sníženou absorpcí vody). To umožňuje její použití v místech dlouhodobě vystavených působení vody.

Základní údaje
Realizace:AZ Fitness Brno
Dodavatel a realizace
obkladů a dlažeb:
Keraservis s.r.o., Brno
Použitá stavební chemie Ceresit:lepicí malta Ceresit CM 16
spárovací hmota Ceresit CE 43 Grand'Elit
Ceresit AZ Fitness - foto 1: Henkel Thomsit

Ceresit AZ Fitness - foto 2: Henkel ThomsitCeresit AZ Fitness - foto 3: Henkel ThomsitCeresit AZ Fitness - foto 4: Henkel Thomsit
Ceresit AZ Fitness - foto 5: Henkel ThomsitCeresit AZ Fitness - foto 6: Henkel ThomsitCeresit AZ Fitness - foto 7: Henkel Thomsit
 
 
Reklama