Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Knauf prodává špičkové tmely Sheetrock

Koncem roku 2012 převzala firma Knauf všechny evropské pobočky firmy USG zahrnující výrobu a distribuci tmelů Sheetrock, profilů DONN a systému stavebnicového vnitřního zasklení Twin. Špičkové tmely Sheetrock, jejichž původem jsou Spojené státy, jsou primárně určeny pro tmelení sádrokartonu, omítek a betonů.

Akvizice firmy USG navazuje na úspěšnou spolupráci obou firem v oblasti výroby a distribuce systému Aquapanel.

V rámci firem Knauf, prodej a výrobu profilů pro kazetové podhledy přebírá firma Knauf AMF, výrobu a prodej tmelů řady Sheetrock zajišťuje Knauf Praha spol. s r.o. V současné době, jak jste již jistě mnozí zjistili, jsou tmely Knauf Sheetrock zařazeny do ceníku Knauf se všemi náležitostmi a již probíhá jejich distribuce ke stávajícím i novým zákazníkům. Tmely je možné objednat standardním způsobem u Knauf Praha spol. s r.o. podobně jako jiné zboží. Na rozdíl od distribuce USG je možné nyní objednávat nikoli pouze kamionové množství, ale též kusové či paletové. Zboží v níže uvedeném sortimentu je standardně k objednání z centrálního skladu Knauf Počerady.

Tmely Sheetrock obecně vykazují špičkové vlastnosti nutné pro snadné finální tmelení, ať již sádrokartonu či omítek a betonů. Sdružují v sobě jednoduché nanášení v tenkých i větších vrstvách, výbornou přilnavost k podkladu, závěrečnou, ale pomalu nabíhající závěrečnou pevnost, nutnou pro malby či tapety a opravdu velmi snadnou brousitelnost.

Kontaktní osoba vedle produktmanagementu je Ing. Roman Balarin, mob: 733 503 257, e-mail: balarin.roman@knauf.cz nebo kterýkoli obchodní zástupce firmy Knauf ve vašem regionu.

Portfolio Sheetrock zahrnuje jak klasické tmely pro finální tmelení sádrokartonu a vyhlazení povrchů omítek a betonů, tak také speciální tmely pro efektivní a rychlé celoplošné stříkání povrchů (kvalita Q4). Velmi zajímavé nejsou pouze samotné tmely ale rovněž severoamerické pojetí tmelení orientované na maximální efektivitu – jako je nástrojové vkládání výztužných pásek do rohů a lomů konstrukcí apod.

V první vlně produktů Knauf Sheetrock se setkáte s následujícími produkty:

Sheetrock All Purpose Super Finish – universální pastózní tmel pro finální tmelení sádrokartonových desek a hlavně vyhlazení omítek či betonů. Vinylová báze produktu zajišťuje snadné nanášení v tloušťkách od 0 do 3 mm bez vniku pro některé tmely typických bublin. Tmel má díky vinylu také optimální konzistenci, která nestéká ze špachtle, má vysokou závěrečnou pevnost, ale její náběh trvá několik dní v kterých je skvěle brousitelný. Tmel se dodává v 28 a 20 kg balení a jeho spotřeba je pro celoplošné tmelení 0,7 kg/m2, pro finální tmelení spár sádrokartonových desek 0,15 kg/m2.

Sheetrock Plus 3 Leightweight – je specializovanou variantou All Purpose. Tmel je o 35 % lehčí při stejné vydatnosti, což poznáte jednak při nanášení, ale hlavně při přenášení plných balení. Ve 20 kg balení si tak nesete materiál na stejnou plochu jako je tomu u 28 kg All Purpose! Tmel je určen výhradně pro tmelení sádrokartonových konstrukcí, oproti předchozímu tmelu výrazně rychleji schne, což umožňuje zkrácení doby mezi tmelením a broušením a rovněž základní tmelení sádrokartonových desek s hranami AK. Tmel se dodává v 20 kg balení a jeho spotřeba je pro celoplošné tmelení 0,45 kg/m2, pro finální tmelení spár sádrokartonových desek 0,07 kg/m2 (srovnej s All Purpose).

Sheetrock Dust Control – lehčený renovační tmel se snížením tvorby prachu při broušení. Díky unikátní technologii broušený materiál nepoletuje, ale podél stěny padá rychle k zemi. Vlastnost, která možná nenadchne přímo řemeslníka, ale zcela určitě toho, kdo po něm uklízí. Odbroušený materiál tak nenajde na okolních skříních, ale pouze pod broušeným místem. Tím je tmel předurčen pro opravy a rekonstrukce v již obývaných místnostech. Tmel se dodává v 20 kg balení a jeho spotřeba je pro celoplošné tmelení 0,45 kg/m2, a pro finální tmelení spár sádrokartonových desek 0,07 kg/m2.

Sheetrock First Coat – základní malířský nátěr na Sheetrock vystěrkované a vybroušené podklady. Umožňuje snadné následné malování bez tvorby stínů v místě spár. Výrazně snižuje spotřebu finální barvy. Penetrace se dodává v 24 kg a 4,8 kg balení a jeho spotřeba je podle hrubosti povrchu 0,11–0,17 kg/m2.


Knauf Praha s.r.o.
logo Knauf Praha s.r.o.

Společnost KNAUF Praha s.r.o. působí na českém stavebním trhu od roku 1991. Je jedním z nejvýznamnějších výrobců stavebních materiálů v oblasti sádrokartonových produktů a systémů. Značka Knauf je vždy spojována s vysokou kvalitou a nadstandardním ...