Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Renovace podlah

PODLAHOVÉ POTĚRY - nejpoužívanější podlahové potěry, příslušné normové předpisy, zkušební postupy pro ověření rozhodujících parametrů, příklady poruch, jejich příčiny a možnosti opravy.

Tradičním materiálem je cementový potěr. Obvykle se pokládala a pokládá zavlhlá směs, kterou je třeba na místě důkladně zhutnit. V posledních letech jsou na trhu i lité cementové potěry. Ve srovnání s anhydritovými litými potěry je jeho předností zejména odolnost proti vlhkosti, kompatibilita s dalšími cementovými materiály (např. lepidla) a možnost zajištění mrazuvzdornosti. Nevýhodou naopak nutnost ošetřování (minimálně 3 dny, optimálně 7 dní, udržovat ve vlhku), nutnost řezání smršťovacích spár a u zavlhlých směsí větší pracnost pokládky.

Druhými dnes velmi často používanými materiály jsou anhydrit a další hmoty na bázi síranu vápenatého. Tyto potěry vyžadují kratší a méně intenzivní ošetřování (pouze minimálně 2 dny ochrany před prudkým vysušením). Jejich další výhodou je prakticky zanedbatelné smršťování, což umožňuje vytvoření velkých ploch bez smršťovacích spár, a relativně malá pracnost pokládky. Nevýhodami naopak jsou výrazný pokles pevnosti při kontaktu s vlhkostí, teplotní stabilita pouze do +45 °C a nekompatibilita s běžnými lepidly na bázi cementu.

více informací - typy potěrů, zkušební metody, příklady poruch


Potřebujete renovovat podlahy společných prostor či podlahy v samotných bytech? Najdeme řešení i pro Váš projekt, v každém regionu jsou specialisté firmy Weber, kteří Vám rádi poradí.

Podlahy společných suterénních prostor?

Řešením jsou systémové skladby, které se skládají z příslušných penetračních nátěrů řady weber.podklad, samonivelačních hmot řady weber.floor a povrchové nátěrové zátěžové systémy řady weber.sys epox a to jak v ekonomických, tak i designových variantách.

Podlahy v přístupových prostorách a chodbách?

Řešením jsou systémové skladby, které se skládají z příslušných penetračních nátěrů řady weber.podklad, samonivelačních hmot řady weber.floor, lepidel na podlahové krytiny weber.floor a následně zvolené krytiny typu PVC či vinyl.

Podlahy v bytových prostorách?

Při rekonstrukcích podlah v bytových prostorách lze využít samonivelační vyrovnávací hmoty řady weber.floor a to jak na cementové, tak i kalciosulfátové bázi, vždy s příslušným penetračním nátěrem řady weber.podklad. Poté lze volit libovolně podlahovou krytinu (PVC, CV, lino, koberce, dřevěné podlahy, korky, laminátové podlahy) a to jak lepenou, tak volně pokládanou či plovoucí. V případě lepených podlahovin použijeme systémové lepidlo na krytiny řady weber.floor.

CHCETE PORADIT VE VAŠEM REGIONU?

Najdeme řešení i pro Váš projekt, v každém regionu jsou specialisté firmy Weber, kteří Vám rádi poradí. Kontaktujte nás emailem info@weber-terranova.cz nebo telefonicky dle příslušného kraje na mapce.


Webový portál: www.weber-panel. cz - portál zaměřený zejména na zateplování/regenerace domů, jehož hlavním cílem je přinášet aktuální informace nejen ze světa dotačních programů.
 
 
Reklama