Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Tokoz uvedl do prodeje neopotřebitelnou zámkovou vložku TOKOZ TECH

Tokoz – tradiční český výrobce zámků a kování – zahájil prodej nové zámkové vložky TOKOZ TECH. Díky vlastnímu patentovanému mechanismu je nová vložka velmi bezpečná, ale především odolná a trvanlivá, navíc cenově dostupná.

Základní systém odpružených plochých stavítek s ložiskovým principem je doplněn patentovanými valivými elementy, které minimalizují tření klíče a stavítka, a tedy opotřebení vložky i klíčů. Majitelé a správci nemovitostí s tímto produktem tak přestávají řešit nejčastější příčinu poškození zámků v podobě zaseknutých či zlomených klíčů.

Vložka TECH byla uvedena do prodeje jako oboustranná vložka, půlvložka, vložka s olivou a vložka s pastorkem. Primárně je systém určen zejména pro vchodové dveře rodinných, bytových domů a samotných bytů, případně též jako doplňková vložka do interiérů. TOKOZ TECH umožňuje také stavbu mnohaúrovňových systémů hlavního a generálního klíče.

Konstruktéři české značky TOKOZ, která vyvíjí a vyrábí zabezpečovací systémy již celých 95 let, pro novou vložku využili vlastní patent – valivý element umístěný nad stavítka. Nový prvek odstraňuje tření uvnitř mechanismu, díky čemuž je teoreticky zajištěno nulové opotřebení klíče i stavítka samotného. Poprvé se tak odstraňuje jeden z největších nedostatků „klasických“ vložek s pružinovými stavítky – tedy přílišné opotřebení výbrusu klíče, které může vést až k zaseknutí zámkové vložky.

„Vývojem vložky TECH reagujeme na dlouhodobou poptávku zákazníků, kteří hledají vysoce odolnou vložku s pružinovými stavítky v přiměřené cenové relaci, aniž by museli slevovat ze svých nároků na kvalitu, bezpečnost a spolehlivost,“ uvádí Petr Neuvirt, obchodní ředitel společnosti TOKOZ.

Vložka TOKOZ TECH splňuje certifikaci do RC 3 dle ČSN EN 1627 a BT3 dle ČSN EN 1303 a je v prodeji s doporučenou cenou 539 Kč za oboustrannou vložku, 399 Kč za půlvložku, 659 Kč za vložku s olivou a 589 Kč za vložku s pastorkem bez DPH.

Cylindrická vložka TOKOZ TECH 300
Cylindrická vložka TOKOZ TECH 300
Cylindrická vložka TOKOZ TECH 300 s olivou
Cylindrická vložka TOKOZ TECH 300 s olivou

Technické informace o vložce TOKOZ TECH

  • bezpečnostní cylindrická vložka certifikovaná dle ČSN EN 1303, ČSN EN 1627 a NBÚ
  • vysoká odolnost proti planžetování a vyhmatání
  • vysoká odolnost proti bumpingu
  • vyšší odolnost proti odvrtání
  • vyšší odolnost proti rozlomení vložky
  • dlouhá životnost zamykacího systému, nízké opotřebení klíče a stavítek
  • vhodná pro standardní i atypické tloušťky dveří
  • možnost sjednocení na společný uzávěr (SU) se všemi výrobky TOKOZ TECH
  • možnost hlavního a generálního klíče (SGHK) s výrobky TOKOZ TECH
  • modulární konstrukce – snadná přestavba různých délek
  • celokovové klíče s plastovými rozlišovači v barvách modrá, černá, červená, oranžová a šedá
  • standardně dodáván se třemi klíči a bezpečnostní kartou bránící nežádoucímu kopírování klíčů
Řez vložkou TOKOZ TECH
Řez vložkou TOKOZ TECH

Funkce olivy: Cylindrická vložka se v základní poloze zamyká a odemyká běžným způsobem. Přídavnou funkci umožňuje až pojistný čep. Ten dokáže vyřadit uzamykací mechanismus cylindrické vložky, který je ovládán klíčem, takže je znemožněno odemčení zámků klíčem zvenčí. Takto povytaženou olivou není možno dále normálně zamykat a odemykat. Jedná se o přídavný bezpečnostní prvek proti nechtěnému otevření klíčem zvenčí.

Těleso i cylindr vložky jsou tvořeny velmi přesnými zinkovými odlitky. Stavítka, nástavce, zarážka a pasivní stavítka jsou z nerezové oceli. Stavítka pracují s osmi různými výškami v pěti pozicích za sebou a jsou kalena, což zajišťuje zvýšenou odolnost proti odvrtání. Pasivní stavítka jsou umístěna ve čtyřech pozicích za sebou z boku klíče. Horní hřbet klíče je veden samostatnými zarážkami.

Vložka pracuje jak se dvěma základními typy profilů klíčů, tak i s profilem pro systémové vložky. Frézování klíčových kódů je možné zajistit na konvenčních stolních frézkách. Systém nabízí velké množství efektivních kombinací na jeden profil.

O společnosti TOKOZ

Společnost TOKOZ je nejstarším nepřetržitě fungujícím českým výrobcem zámků a kování. Výrobu zahájila v roce 1920 ve Žďáru nad Sázavou, kde sídlí dodnes. Mezi hlavní produkty patří zámkové vložky, visací zámky a zámky pro motoristický segment. Mezi vlajkové produkty společnosti patří zámková vložka TOKOZ PRO, dosud nepřekonaná nedestruktivními metodami, která je použitelná jako dveřní vložka nebo zámkový vložka do visacích zámků a dalších mechanismů a nově také vložka TOKOZ TECH, určená pro domácnosti.

Společnost TOKOZ se také pravidelně umísťuje v žebříčku Českých 100 nejlepších. Toto ocenění získávají společnosti, které dosahují vynikajících, stabilních, mimořádných anebo pozitivně pozoruhodných výsledků.

 
 
Reklama