Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Vyšel nový Požární a akustický katalog konstrukcí FERMACELL

Nový Požární a akustický katalog FERMACELL – Konstrukce stěn, stropů a podlah podrobně představuje na 54 stránkách použití a návrh systémů suché výstavby FERMACELL. Požární a akustický katalog konstrukcí FERMACELL je pomůckou nejen pro architekty, projektanty, ale také pro montážní firmy, soukromé stavebníky, studenty a další zájemce o moderní suchou výstavbu.

Titulka katalogu

V novém katalogu je poprvé představena nová speciální protipožární deska FERMACELL Aestuver, nechybí ani informace o nové požární desce FERMACELL Firepanel A1 s požárními zkouškami stěn a stropů.

Zapracovány jsou i výsledky nových požárních zkoušek pro:


  • stěnové a stropní konstrukce na bázi dřeva pro vícepodlažní stavby s požadavkem DP2 jako např. školy, školky, administrativní budovy a další
  • stěnové a stropní konstrukce na bázi dřeva s I nosníky a požární odolností od REI 30 do REI 120
  • předsazené a šachtové stěny pro výtahové šachty
  • 13 nosných požárních stěn s konstrukcí Lindab a požární odolností od REI 20 DP1 do REI 60 DP1
  • nové podhledové membrány

Nová je kapitola Požárně účinné opláštění pro vícepodlažní budovy na bázi dřeva. Poprvé jsou v katalogu publikovány také nové akustické zkoušky podlahových systémů FERMACELL:


  • kročejová neprůzvučnost skladeb s podlahovým topením
  • kročejová neprůzvučnost skladeb s vyrovnávacím a rychlotuhnoucím podsypem
  • zlepšení kročejové neprůzvučnosti betonových stropů s využitím podlahového prvku FERMACEL 2E35 (zlepšení kročejové neprůzvučnosti až o 31 dB).

Katalog si můžete stáhnout na stránkách www.fermacell.cz.


Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.
logo Fermacell, James Hardie Europe GmbH, o.s.

Fermacell - systémy suché výstavby. Výroba a prodej sádrovláknitých desek fermacell®, cementovláknitých desek POWERPANEL a fasádních obkladů Hardie®. Produkty jsou určeny pro dřevostavby, nízkoenergetické a modulární domy a rekonstrukce. ...