Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Moderní trendy podlahových lišt a profilů

Podlahové lišty a profily (přechodové, náběhové, schodové, soklové či ukončovací) tvoří důležité detaily každé podlahy. Musí zajišťovat požadovanou funkci a přitom tvořit nenápadný, či naopak výrazný estetický prvek. Estetická funkce přitom podléhá i módním trendům.

Stálicí na trhu mezi podlahovými lištami a profily je dosud ekonomický hliník v eloxované úpravě (stříbrná, zlatá, bronz), nerezová ocel (nyní vhodně doplněná o tzv. kartáčovanou úpravu) a mosaz (přírodní nebo lakovaná). V posledních letech však roste zájem o podlahy z exotických dřevin a tomu se musí přizpůsobit i nabídka dodavatelů lišt a profilů.

Podýhované podlahové lišty jsou výraznější

Společnost Detalon, s.r.o. i proto rozšiřuje nadále svoji nabídku kolekce lišt a profilů pro podlahy, když sortiment zahraničních subdodavatelů doplňuje i o nové výrobky v souladu s domácími trendy. Využívá k tomu zakázkové úpravy povrchu surových profilů dýhováním, jehož výsledek je výraznější, než u laminování. K dispozici jsou tak podlahové lišty a profily z hliníku kryté dýhou s imitací různých dřevin klasických (buk, dub, jasan, javor, ořech a třešeň) i exotických (bambus, jatoba a teak) nebo korku, a to lakované i bez laku.

Kotvení a uchycení podlahových lišt

Pro kotvení do podlahy jsou nejvhodnější lišty s lepidlem naneseným už při výrobě. Často se totiž jedná o položení lišty na nepevný podklad, do něhož nelze vrtat. V případě výškového přechodu z podlahy na „křehkou“ dlažbu, je nejlepší mechanickou ochranou přechodu podlah lišta pevně zabudovaná pod dlažbou a se subtilní viditelnou částí tedy přechodové lišty a profily pro podlahy nestejné výšky.

www.detalon.cz

 
 
Reklama