Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Thomsit na BAU 2015: maximální podpora podlahářů a důraz na design podlah

Thomsit se soustředí na maximální podporu podlahářů v rostoucím trhu designových podlah se dřevem nebo vinylovými dílci. A bylo to na první pohled vidět i při návštěvě expozice Thomsit na lednovém mnichovském veletrhu BAU.

Vše pro podlahy

Tak se v hale B6 na veletrhu BAU 2015 v Mnichově prezentovaly podlahové systémy Thomsit.

Henkel BAU 2015 foto1
Henkel BAU 2015 foto2
Henkel BAU 2015 foto3

Henkel BAU 2015 foto4
Henkel BAU 2015 foto5

Thomsit se soustředí na maximální podporu podlahářů v rostoucím trhu designových podlah se dřevem nebo vinylovými dílci – tato zpráva byla na první pohled zřejmá z návštěvy expozice Thomsit na lednovém mnichovském veletrhu BAU.

Videoprezentace na stánku (společném se stavební chemií Ceresit a lepidly Teroson) názorně předváděly, že Thomsit nabízí od úpravy podkladu až po lepení krytiny vždy vysoce kvalitní technická řešení. Ta umožňují podlahářům flexibilitu při výběru vhodného produktu, bez ohledu na stav podkladu a zvolenou krytinu. V trvale rostoucím trhu designových podlah se uplatňují zejména LVT vinylové díly a velkoformátové parkety.

Za podlahové systémy Thomsit byly v centru pozornosti zejména disperzní lepidla Thomsit K 188 E a Thomsit K 188 S a systémová řešení při realizaci podlah s těmito typy krytin.

U lepení parket je pak základem vlastní patentová technologie lepení dřevěných podlahovin Flextec®. Téměř všechny aplikační úkoly lze v tomto segmentu zvládnout pomocí tří produktů Thomsit. Srdcem produktové řady elastických lepidel bez rozpouštědel je Thomsit P 685 Elast Universal, vysoce elastické silanové lepidlo pro lepení většiny druhů dřevěných podlahovin. Pro většinu podkladů není při lepení s tímto lepidlem nutné použití penetrace, a to šetří čas a peníze.

Podobné jsou výhody dvou dalších představitelů trojice elastických lepidel. Thomsit P 675 Standard je určené pro běžné lepení vícevrstvých dřevěných podlahovin, Thomsit P 695 Elast Universal Strong je opravdu „silné“ – dokonce i u exotických parket a masivních podlah udržuje toto lepidlo elastické a pevné spoje. Elastické lepení zmenšuje napětí ve smyku, a tím dlouhodobě zamezuje vzniku tahových sil v podkladu. Lepidla využívající technologii Flextec® jsou mimořádně „uživatelsky přívětivá“ – jsou dobře zpracovatelná, šetrná k pokožce, nešpiní, neobsahují rozpouštědla a vodu, skvrny se lépe odstraňují. Produkty s technologií Flextec® nabízí pozitivní vlastnosti polyuretanů a silikonů bez nevýhod těchto materiálů.

Podívejte se, co dalšího zaujalo redaktory TZB-info a ESTAV na mnichovském Bau 2015.

 
 
Reklama