Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Baumit Baumacol – systém pro realizace obkladů a dlažeb

Jako osvědčenou značku kvality Baumit Vám představujeme naši produktovou řadu Baumacol se širokou škálou výrobků pro Vaši koupelnu a terasu.

Jako osvědčenou značku kvality Baumit Vám představujeme naši produktovou řadu Baumacol se širokou škálou výrobků pro Vaši koupelnu a terasu. Většina produktů řady Baumacol je vyráběna v České republice na základě originálních receptur naší mateřské společnosti.

Baumit Baumacol obsahuje kompletní výrobní program pro lepení a spárování obkladů a dlažeb, který plně vyhovuje vysokým nárokům na realizace v interiérech i exteriérech, na novostavbách i při rekonstrukcích. Systém Baumacol je vhodný pro použití na balkonech, lodžiích a terasách. V těchto exteriérových podmínkách náročných na provádění se vyžaduje splnění řady technických požadavků včetně vzájemné kompatibility jednotlivých vrstev – Baumacol jim zcela vyhovuje. Další uplatnění najdou produkty Baumacolu i v rámci interiéru: kromě standardně řešených prostor obytných místností, chodeb či kuchyní doporučujeme systém Baumacol i do prostor s vyššími nároky, jako jsou koupelny a sprchové kouty, rovněž i pro lepení velkoformátové dlažby.

Novinky 2014

Baumit Baumacol FlexMarmor


Přírodně bílá flexibilní lepicí malta třídy C2TES1 zvláště vhodná pro lepení skleněné mozaiky a dalších průsvitných obkladových a dlažebních prvků.

  • pojivo na bázi bílých cementů
  • rychlé a efektivní zpracování
  • vysoká užitná hodnota

Baumit Baumacol Preciso


Mrazuvzdorná vyrovnávací malta pro stěny a podlahy před lepením keramických obkladů a dlažeb v obytných místnostech, koupelnách, vlhkých prostorech, terasách, garážích a na fasádách.

  • až 3 cm v jedné vrstvě
  • na všechny běžné podklady
  • použití v exteriéru i interiéru

V souvislosti s rostoucími tepelnětechnickými požadavky na všechny vnější obvodové konstrukce staveb se stále častěji setkáváme s požadavkem na zateplení konstrukcí balkonů a teras.

V systému Baumit Baumacol jsou tyto požadavky splněny vložením extrudovaného polystyrenu. Tato varianta eliminuje vznik tepelných mostů a samotné řešení systému kontaktní skladbou zajišťuje dokonalé spojení jednotlivých vrstev. Pro návrh tloušťky izolantu je nutný tepelnětechnický výpočet vypracovaný zodpovědným projektantem stavby. U konstrukcí balkónu a teras se považuje za nezbytné vytvoření spádové vrstvy (min. 2 %), kterou je možné provést jak spádovým potěrem, tak změnou tloušťky samotného izolantu, tzv. spádovým klínem.

Inspirujte se možnostmi použití systému Baumit Baumacol:

Lodžie
Lodžie
Balkon
Balkon

Balkon
Balkony
Dlažba na dlažbu
Dlažba na dlažbu

Podlahové vytápění
Podlahové vytápění
Podlahové vytápění
Podlahové vytápění

Sprchové kouty
Sprchové kouty

Baumit, spol. s r.o.
logo Baumit, spol. s r.o.

Zateplení fasád, zateplovací systémy / omítkové systémy - strojní omítky, sádrové omítky a stěrky, sanační omítky, omítkový systém pro zdravé bydlení / probarvené fasádní omítky a barvy, kreativní omítky / lité podlahy a samonivelační stěrky / program pro ...