Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Elegance v interiéru - lakovaná a matovaná skla

Atraktivním materiálem jsou lakovaná a matovaná skla Lacobel® a Matelac® společnosti AGC Glass Europe, která dokáží nejen elegantně podtrhnout barevný tón interiéru, ale zároveň i vytvořit výrazný designový prvek. Lakovaná skla jsou k dispozici i ve verzi s polypropylenovým filmem, který v případě rozbití skla zabraňuje dalším škodám či zranění.

Během několika posledních let se sklo dostalo při navrhování interiérů do popředí zájmu a stále se hledají nové způsoby jeho využití. Sklo, které je ve své široké škále produktů elegantním a designově nápaditým materiálem, propůjčuje interiéru moderní ráz. Díky svým vlastnostem prosvětluje a opticky zvětšuje prostor, což je velmi vyhledávaným prvkem zejména v komerčních, ale i rezidenčních budovách. Výrazným prvkem je použití lakovaných skel Lacobel.

Lakovaná skla Lacobel® s vysokou reflexí

Lakovaná skla Lacobel byla vyvinuta ve spolupráci s odborníky na trendy a barvy (architekty, poradci na ladění barev a návrháři). Lakovaná plocha s efektem zrcadlení vytváří optický dojem hloubky a světla. AGC Glass Europe reaguje na podrobnou studii posledních trendů ve světě barev a přizpůsobuje svou nabídku současnému vkusu tím, že nabízí 25 standardních barev včetně 7 vysoce avantgardních: čtyři kovové barvy (Metal Taupe, Rich Gold, Rich Copper a Rich Aluminium), dvě čiré barvy (Starlight Black, Pearl White) a jednu obzvlášť zábavnou barvu (Jungle Green). Tato skla pokrývá vysoce kvalitní neprůhledný lak, který neobsahuje žádné těžké kovy ani škodlivé chemikálie, takže jsou šetrná k životnímu prostředí.

Matelac® - exkluzivní interiérový design

Kromě skel Lacobel® a Matelux® nabízí AGC Glass Europe ve své široké škále dekorativních skel další zajímavé řešení - exkluzivní skla řady Matelac®. Jedná se o sklo, jehož jedna strana je matovaná a druhá lakovaná. AGC Glass Europe vyvinulo 12 barev se saténovou povrchovou úpravou. Zlaté, stříbrné a kovové odstíny se vracejí a představují nový trend ve světě interiérového designu!

Použití v interiérech

Skla Lacobel® a Matelac® se používají jako obklad stěn nejen v administrativních budovách, ale také v domácnostech. V současné době dochází k čím dál širšímu využití těchto skel v interiérových aplikacích; především pak v kuchyních jako obklady stěn za kuchyňskou linkou a v koupelnách anebo jako výplně dveří vestavěných skříní. V čem tkví kouzlo takového interiéru? Odpovědí na tuto otázku může být hned několik - od možnosti využití velkých formátů při obkládání, čímž se výrazně omezí počet spár, přes optické zvětšení prostoru odrazem interiéru ve skle Lacobel až po možnost hry s barvou a stíny, sladění více materiálů a jednoduchou údržbu (vždyť jde o sklo). Tato skla nabízí trvalá a esteticky přitažlivá řešení. Vrstva barvy zůstává odolná vůči poškrábání i zašpinění, protože ji chrání sklo. Pokud dále vezmeme v úvahu neomezené výrobní možnosti, co se barevných odstínů týká, můžete přidat interiéru punc jedinečnosti a vtisknout mu svůj osobitý styl.

Vestavěné i samostatně stojící skříně, knihovny, úložné prostory ve výklencích, pod schodištěm a v podkrovních prostorách mohou mít mnoho podob a celou řadu barevných kombinací. Jsou zajímavé svou praktičností i jednoduchou manipulací a výrazně doplňují celkový vzhled interiéru. Dveře vestavěných skříní plní v interiéru především funkci estetickou. Atraktivním a velice módním materiálem jsou lakovaná a matovaná skla Matelac®, která dokáží nejen elegantně podtrhnout barevný tón interiéru, ale zároveň i vytvořit výrazný designový prvek.

Bezpečnostní provedení

Sklo Lacobel® a Matelac® se lehce čistí a nabízí trvanlivé a esteticky přitažlivé řešení. Vrstva barvy zůstává odolná vůči poškrábání i zašpinění, protože ji chrání sklo. Lakovaná skla jsou k dispozici ve verzi s polypropylenovým filmem nazývaným Safe, který se nanáší na lakovanou (zadní) stranu skla a v případě rozbití skla zabraňuje dalším škodám či zranění: střepy totiž zůstanou přilepeny k fólii.



Lacobel T - nové vysoce kvalitní kalitelné lakované sklo

Škálu dekorativních skel společnosti AGC rozšířil i nový Lacobel T. Toto vysoce kvalitní kalitelné lakované sklo nabízí nejen veškeré výhody skla Lacobel (lesklý povrch, intenzivní barvy, optické zvětšení prostoru, barevná stabilita...), ale také možnost širšího spektra využití díky kalitelnému provedení. Lacobel T je ideální nejen pro použití v interiéru, ale i v exteriéru budovy či domu. Lacobel T je k dispozici ve čtyřech barvách, které jsou v souladu s moderními barevnými trendy, jde především o barvu černou a zářivě bílou.

Ať již jste zastánci tradičních neutrálních barev, které spíše jemně doplní váš interiér, anebo necháte naplno rozehrát barevný koncert lakovaných skel, v každém případě vás překvapí elegance, kterou tím interiéru dodáte.

Více informací o produktech společnosti AGC Glass Europe naleznete na stránkách: www.YourGlass.com


AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group
logo AGC Flat Glass Czech a.s., člen AGC Group

Firma je součástí nadnárodního koncernu AGC Group a je největším výrobcem plochého skla ve střední a východní Evropě. Vyrábí ploché sklo zejména pro stavebnictví (exteriérové zasklení a interierové dekorace), automobilový průmysl a další odvětví (doprava, ...