Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Zámková dlažba nabídne celou řadu výhod

Plánujete konečně zvelebit okolí vašeho domu, kde je zatím jenom hlína, nebo nevzhledný trávník? A to v dešti nadělá pěknou neplechu? Jedním z osvědčených řešení je zámková dlažba. Tu volí už několik let pořád mnoho lidí. Proč? Jsou to samozřejmě její výhody. Podívejte se na výčet těch hlavních.

Zámková dlažba nabídne celou řadu výhod

Pokládku lze zvládnout velmi snadno

Toto je jedno z hlavních pozitiv, kterým musíme pochopitelně začít. Ten důvodu, proč má tento typ dlažby svůj název, je dán tím, že vlastně funguje systémem jednoduchých zámků. To znamená, že dlažba jednoduše zapadá do sebe a tvoří jeden celek. Jednoduchá pokládka zámkové dlažby se tak stává jasným a hlavním pozitivem, které musíme jasně zmínit. Nejenom, že ji mají v malíčku profesionálové, ale s trochou cviku to zvládnete, i když danou práci vykonáváte poprvé.

Dlažba nabídne vysokou kvalitu

Ano, je to také kvalita, na kterou nesmíme zapomínat. Pokud hledáte řešení, které bude skutečně dlouhodobé, tak musíme jasně říci, že nelze šlápnout vedle. Výčet pozitivních kvalitativních vlastností je celkem velký. My se podíváme na hlavní trojici, která je zmiňována nejvíce:

  • Možnost velkého zatížení
  • Odolnost vůči povětrnostním vlivům
  • Odolnost vůči teplotním výkyvům

Údržba je hračkou

Nezapomínejme na další pozitivum, se kterým je zámková dlažba přímo spojena. O co se jedná? Jde o její snadnou údržbu. Není nutné obávat se čehokoliv složitého. K tomu, aby byla stále dokonalá, může plně postačit proud vody, pomocí kterého dojde ke snadnému odstranění různých nečistot.

Výběr je bohatý

V jakém ohledu? V první řadě v tom, že dnes můžete volit z několika různorodých tvarů, které bude zámková dlažba mít. To ale není jediná cesta, kterou je možné se vydat. Také nelze zapomínat na to, že si lze vybrat i z různých barevných odstínů. Ideálně takových, které se budou k vašemu domu hodit opravdu nejvíce.

 
 
Reklama