Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Karelia je novou značkou v nabídce společnosti Kratochvíl parket profi

Polární zima, úsvit vdechující novému dni život, ale i pálivější chuť pepře. Tyto ingredience se promítly do kolekcí dřevěných podlah finské značky Karelia, kterou představuje Kratochvíl parket profi.

Karelia je novou značkou v nabídce společnosti Kratochvíl parket profi

Prosvětlené i dramaticky tmavé, klasicky elegantní i kouzelně rustikální, pulzující městským rytmem i relaxující venkovskou harmonií, takové jsou třívrstvé dřevěné podlahy finské značky Karelia a těmito tóny naladí i váš interiér. Dřevěné podlahy Karelia jsou vyráběny z masivního dřeva jako 1, 2 a 3 lamelové, od nejčistších designů s rovnoměrnými odstíny až po sukovité vintage varianty s barevnými odchylkami, se všemi možnými úpravami povrchu (kartáčovaný, mořený, kouřový, drásaný, v laku či naolejovaný). Snadnější a rychlejší instalaci, stejně jako větší stabilitu podlahy Karelia, zajišťuje nejnovější generace zámkového systému Profiloc 5G. Krátké konce lamel jsou spojeny svisle, namísto pod úhlem, což zjednodušuje instalaci.

Karelia patří pod křídla světového lídra v dřevěných podlahách skupinu Kährs a dováží ji Kratochvíl parket profi (www.kpp.cz). Lesy byly ve Finsku vždy vysoce respektovány, což se odráží i v metodách výroby krytin Karelia. Dřevo je získáváno ze zodpovědně spravovaných lesů, které splňují nařízení EU. Většina těženého dřeva je dub, jasan, buk a bříza, které rostou v severní a střední Evropě. Jedná se o oblasti, ve kterých počet vysazených stromů přesahuje počet vytěžených. Karelia představuje 11 kolekcí dřevěných podlah: Kolekce Impressio, Urban Soul, Time, Light, Polar, Dawn, Libra, Spice, Earth, Midnight a Saima.

 
 
Reklama