Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Půdní vestavba s vodou ředitelnými barvami zn. Sokrates

Firma Building Plast, spol. s r.o., nabízí celou řadu vodou ředitelných nátěrových systémů vhodných k použití v podkroví rodinných domů.

Značka Sokrates nabízí celou řadu vodou ředitelných nátěrových systémů vhodných k použití v podkroví rodinných domů
Značka Sokrates nabízí celou řadu vodou ředitelných nátěrových systémů vhodných k použití v podkroví rodinných domů

Na schody a podlahy by měly být použity pouze parketové laky. Sokrates nabízí a dodává 100% polyuretanové laky řady TANGO a řady MOVIpur. Splňují všechny podmínky protiskluznosti, včetně požadavku životnosti a odolnosti na oděr. U všech parketových laků je nutné počítat s tím, že měkké palubkové podlahy, smrk, borovice a podobně, zůstanou trvale citlivé na otlaky. Použití kolečkových židlí je zde prakticky vyloučeno, protože ani silná vrstva laku nezmění charakter použitého dřeva a smrk se nebude chovat jako dub. Rovněž tak jehlové podpatky dámské obuvi budou smrkové podlaze dělat závažné problémy.

Na obložení stěn, zábradlí, nábytek, židle, dveře apod. je vhodné použít MOVIpur Brilant polomatný nebo matný, nebo nový kvalitní akryl-polyuretanový lak pro interiéry AQUAFIN PLUS vyrobený na bázi 100% čistého akrylátu, který zesíťuje.

Nátěry obložení stěn lze také provést silnovrstvou akrylátovou lazurou, nebo alkydovým lazurovacím lakem LAZURIT PLUS. Lazurit Plus a silnovrstvá lazura obsahují standardně UV filtr. Tyto lazury se dodávají ve 29 odstínech a obsahují UV filtr. Jsou vhodné zejména na obložení stěn a podobně. Nejsou pochozí.

Na volné krovy jsou ideální napouštědla SOKRATES SPECIAL, PROFESSIONAL v matném provedení nebo čirý, ale i barevný Lazurit FORTE.

V půdních nebo podkrovních prostorách, kde jsou velké prosklené plochy, kterými volně proniká slunce, je vhodné si u autorizovaného prodejce nechat zvýšit ochranu na UV záření, zejména u nábytkových laků, nebo přímo u výrobce.

Jednotlivé nátěrové systémy jsou podrobně popsány v příslušných technických listech dostupných na internetových stránkách Sokrates.


BUILDING PLAST spol. s r.o.
logo BUILDING PLAST spol. s r.o.

Český výrobce vodou ředitelných barev, laků a lazur na dřevo, kov a minerální podklady na tuzemský i zahraniční trh dodává nátěrové hmoty pod komerčním názvem SOKRATES. Více než dvacetileté zkušenosti se dřevem systematicky zhodnocuje ve svých produktech ...

 
 
Reklama