Nejnavštěvovanější odborný web
pro stavebnictví a technická zařízení budov
estav.tvnový videoportál

Nové lepidlo Ceresit CM 12 PLUS Elastic White na mramor a keramiku

Ceresit CM 12 PLUS Elastic White se výborně roztírá, je stabilní i na svislých podkladech, odolné proti vlhkosti a díky velmi nízkému obsahu emisí se může pochlubit i certifikaci EMICODE EC1 Plus.

Nové bílé lepidlo je ideální k lepení mramoru, žuly, pískovce, travertinu, slepence, světle zbarveného vápence
Nové bílé lepidlo je ideální k lepení mramoru, žuly, pískovce, travertinu, slepence, světle zbarveného vápence

Bílé flexibilní lepidlo Ceresit CM 12 PLUS Elastic White nahrazuje v sortimentu stavební chemie Ceresit lepidlo CM 15. Nové lepidlo (C2TE) má ve srovnání s lepidlem CM 15 větší přídržnost (dle normy ČSN EN 12004 ≥ 1 N / mm²), prodloužena je také doba jeho zavadnutí. Díky certifikaci EMICODE EC1 Plus je garantováno nejvyšší možné zabezpečení kvality vzduchu v interiéru a dlouhodobá ochrana zdraví.

Nové bílé lepidlo je ideální k lepení mramoru, žuly, pískovce, travertinu, slepence, světle zbarveného vápence a jiných hrubozrnných, barevně stálých kamenných obkladů. Je také vhodné pro pokládku keramických a gresových obkladů, glazovaných keramických obkladů a terakoty, stejně tak všech typů mozaiky, včetně skla a keramiky.

Vlákna Fibre Force, přítomná v lepidle, garantují dobré chemické spojení a zároveň působí jako flexibilní spojka mezi jednotlivými komponenty. Vlastnosti lepidla tak umožňují kladení obkladů a dlažeb i na kritické podklady na terasách, balkonech, schodištích, vytápěných podlahách, fasádách a v interiéru i na stávajících keramických obkladech a dlažbách. Je také vhodné pro použití v místech se silným provozem a vysokým provozním zatížením.

CM 12 PLUS Elastic White přenáší smykové napětí a má vysokou přilnavost, proto poskytuje flexibilní spoj mezi lepenými obklady či dlažbou a deformovatelným podkladem. Sušení a usazení probíhá bez smrštění, díky tomu jsou obklady a dlažby lepené pomocí tohoto lepidla stabilní ve fázi usazení a i poté, kdy lepidlo vyschne úplně.

 
 
Reklama